30. kolo
30.03.2024 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Wood potvrdil pevné místo ve Forestu, proti Eagles pomohl vybojovat bod

Nottingham remizoval ve 30. kole Premier League s Crystal Palace 1:1. Eagles se dostali do vedení krátce po zahájení utkání, když Jean-Philippe Mateta střelou zpoza vápna rozjásal hostující sektor. Po změně stran ale skóre srovnal australský obr Chris Wood, když z těžké pozice hlavičkou překonal brankáře, a podruhé za sebou tak přispěl k bodovému zápisu domácích. The Tricky Trees ovšem remíza na vyšplhání tabulkou mimo sestupové příčky nestačila.

Domácí zastihla během reprezentační pauzy nepříjemná zpráva, neboť se stali po Evertonu druhým týmem, jemuž byly v souvislosti s porušením finančních pravidel soutěže odečteny body. Ačkoliv se proti tomuto rozhodnutí před pár dny odvolali, toto kolo oficiálně začínali na sestupových příčkách. Z nich je mohla vysvobodit případná výhra nad Crystal Palace.

Nálada v domácím táboře se nemohla zlepšit ani v 11. minutě, když The Eagles poslal do vedení bývalý útočník Mohuče Mateta po zpětné přihrávce od Eberechiho Ezeho. Mírně aktivnější ovšem byli domácí, nicméně žádná velká šance dlouho nepřišla. Další nebezpečí ale přišlo opět ze strany hostí, když se tentokrát v roli zakončovatele ocitl Eze, který jen přestřelil bránu.

Krátce po příchodu kmenového hráče BVB Giovanniho Reyny na plac Forest srovnal. Nelehkou úlohu splnil na výbornou Wood, když zády k brance hlavičkou překonal brankáře Palace. Aktivněji působili ve druhé půli spíše domácí, avšak na gól Australana Wooda nikdo navázat nedokázal. Ani svěřenci Olivera Glasnera nedokázali podruhé rozjásat své fanoušky, i když daleko k tomu neměl krajní bek Daniel Muňoz, jenž napálil brankovou konstrukci.

Nottingham tedy na bodový odpočet reagoval remízovým výsledkem. Další těžká zkouška jej bude čekat 2. dubna proti Fulhamu. Crystal Palace se ve stejný den představí v Bournemouthu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele