11. kolo
05.11.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu Forest (© AFP)

Němé Aston Ville nebylo v Nottinghamu do zpěvu, hosty zaskočil gól Nigerijce Ainy

Hráči Nottinghamu ukončili v 11. kole Premier League čekání na vítězství, když na vlastním hřišti porazil Aston Villu 2:0. O plném bodovém zisku Forestu rozhodl již po pěti minutách Ola Aina. Na první trefu nigerijského obránce ve službách The Tricky Trees navíc krátce po změně stran navázal Orel Mangala. Oba dva střelci se při svých gólech mohli spolehnout na přesnou přihrávku Harryho Toffola a také díky jeho příspěvku se Forestu podařilo vybojovat premiérovou ligovou výhru od začátku září.

Pro Villans šlo v aktuálním ročníku teprve o druhý soutěžní duel, ve kterém se nedokázali střelecky prosadit.

I přesto, že letos vypadala záchrana pro Nottingham mnohem snadněji, nemohli být The Tricky Trees se svými dosavadními výkony příliš spokojení. Z přechozích šesti duelů totiž ani jednou nevyhráli a v posledním kole schytali třígólový výprask od Liverpoolu. Ani tentokrát je navíc nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož na jejich hřiště přijela rozjetá Aston Villa. Tým z Birminghamu táhl skvělou šňůru šesti ligových duelů v řadě bez porážky, přičemž hned pět z nich skončilo ziskem tří bodů.

Na City Ground ale Lvi již od páté minuty prohrávali, když Emiliana Martíneze překonal utaženou přízemní ranou Aina. Villans dělal problémy především aktivní přístup domácích hráčů. Až krátce před půlhodinou se ke střele na zadní tyči propracoval Lucas Digne, obrana Forestu ale Francouzův pokus včas zablokovala. Ve 36. minutě již musel domácí gólman do akce, když ránu Nicola Zaniola pohotově vytěsnil na roh. Nottingham hrozil především prostřednictvím rychlých protiútoků, po jednom z nich pálil Nicolás Domínguez z perfektní pozice vysoko nad branku.

Krátce po návratu na hrací plochu přesto Lvi inkasovali podruhé, když Martíneze překonal dalekonosným projektilem Mangala. O chvíli později zahrozil Forest znovu, pokus Domíngueze si ale hostující brankář již pohlídal. Zpátky do utkání mohl Villans zanedlouho vrátit Ollie Watkins, na centr ze strany ale těsně nedosáhl. Hráči Aston Villy se do zakončení tlačili i nadále, ránu Moussy Diabyho zastavil pozorný Odysseas Vlachodimos a hlavička Leona Baileyho zamířila pouze nad břevno. Lvi byli ve druhém poločase lepším týmem, i přes výraznou herní převahu se jim ale domácího brankáře překonat nepodařilo.

Nottingham tak na domácí půdě přibrzdil Aston Villu a získal tři body. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce 12. listopadu. Forest změří síly s West Hamem, Villans doma přivítají Fulham.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele