33. kolo
13.04.2024 13:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Slepená obrana nebyla problém, Newcastle zdolal Tottenham drtivou ofenzivou

Newcastle zvítězil ve 33. kole Premier League před vlastními fanoušky nad Tottenhamem 4:0. Manažer Strak Eddie Howe měl i tentokrát problémy s početnými absencemi, když postrádal hned 11 hráčů. Stálice v podobě Anthonyho Gordona a Alexandera Isaka se ovšem po půlhodině hry během dvou minut významně podepsaly pod osud utkání, když anglický šikula nejprve asistoval Švédovi a následně sám skóroval. Druhý jmenovaný se navíc trefil i po změně stran, čímž se v tabulce střelců posunul na dělenou třetí příčku.

Tottenham kvitoval nedávná zaváhání Aston Villy a prodral se zpět do elitní čtyřky. Právě ta představovala jeho metu pro aktuální ročník, byť kouč Ange Postecoglou varoval konkurenty, že do dalších sezon se s podobným cílem nespokojí. Nejbližší ambicí Spurs ovšem bylo nezopakovat tragický výkon ze stadionu Newcastlu z minulé sezony, kdy tam schytal debakl 1:6.

Úvodní minuty zápasu slibovaly strhující útočnou podívanou, Timo Werner ale v první příležitosti netrefil balon ideálně. Na druhé straně skákal sám Harvey Barnes, hlavou však ani on nemířil přesně. Po divokém začátku se děj hry přece jen umírnil, nicméně klid narušily po půlhodině hry dva slepené góly Magpies. Nejprve se Isak kličkou do protipohybu zbavil obránce a zakončil přesně k levé tyči. O dvě minuty později pak Gordon, jenž asistoval u první branky, využil chyby hostů v rozehrávce a propálil Guglielma Vicaria. V euforii hrající domácí byli i nadále aktivnější, jenže Isak v nadějných pozicích tentokrát roli jednoho z nejlepších kanonýrů ligy nepotvrdil.

Dominance Newcastlu pokračovala i po změně stran. Krásnou průnikovou přihrávkou se prezentoval Bruno Guimaraes a Isak svůj samostatný nájezd proměnil ve svou druhou trefu v utkání. Po hodině hry mohlo být v St. James’ Parku ještě veseleji, proti střele Elliota Andersona však výborně zasáhl Vicario. Od dalšího inkasování musela ke konci klání pomoct italskému gólmanovi branková konstrukce, kterou orazítkoval Emil Krafth. V 87. minutě dovršil debakl Kohoutů přesnou hlavičkou Fabian Schär.

Nepovedené venkovní výkony Spurs z poslední doby tak dostaly pokračování v Newcastlu, kde prohráli. V příštím kole přivítají 28. dubna Arsenal, Straky se už o čtyři dny dříve představí na hřišti Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele