13. kolo
25.11.2023 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Erling Haaland oslavuje 50. branku v Premier League (© AFP)

Rekordy bořící Haaland zapsal proti Reds další křížek. Liverpool si schoval odpověď na závěr

Manchester City v ostře sledovaném souboji 13. kola Premier League remizoval na vlastním hřišti s Liverpoolem 1:1. O úvodní branku se nepostaral nikdo jiný než Erling Haaland, jenž tak z 21 soupeřů, kterým kdy v nejvyšší anglické lize čelil, neskóroval už pouze proti Brentfordu. Norský kanonýr zároveň vsítil ve svém 48. utkání v soutěži už 50. gól, přičemž tohoto milníku v historii ligy nikdo nedosáhl rychleji. Dosavadní rekordman Andy Cole potřeboval o 17 zápasů více. Radost z dalšího výrazného úspěchu mu však v závěru pokazil svým prvním přesným zásahem sezony Trent Alexander-Arnold.

K nelibosti Jürgena Kloppa se šlágr o první příčku tabulky hrál krátce po obědě, právě Němec byl přitom dlouhodobým kritikem tohoto hracího času, v němž se Reds objevovali v porovnání se zbytkem týmů zdaleka nejčastěji. Několik důležitých hráčů Liverpoolu přitom ještě v noci z úterý na středu bojovalo v jihoamerické kvalifikaci o mistrovství světa. Množství opor Citizens se naopak vrátilo z národních týmů předčasně z důvodu menších zranění, přičemž mezi takové patřil i Haaland.

Úvodní ofenzivní snažení mohl domácím usnadnit Alisson, jehož laxní rozehrávku vystihl Phil Foden, ale z dobré pozice vyprodukoval pouze slabý pokus do rukavic brazilského gólmana. Na druhé straně si na centr ideálních parametrů z dílny Mohameda Salaha naskočil Darwin Núňez, nicméně stopku mu vystavil reflexivním zákrokem Ederson. Ve 27. minutě se ve středu pole výborně uvolnil Nathan Aké a dobře načasovanou přihrávkou našel připraveného Haalanda, který se štěstím uklidil míč ke vzdálenější tyči. Krátce před odchodem do šaten o sobě dal vědět opět Foden, jeho milimetrově přesnou střelu však vytěsnil Alisson na roh.

Po změně stran odvedl dobrou práci na levém křídle nejlepší driblér anglické nejvyšší soutěže Jérémy Doku, který na konci rychlého protiútoku předal balon Juliánu Álvarezovi, ten však nabídnutou příležitostí pohrdl a přestřelil. Po rohovém kopu Citizens se mohl radovat Rúben Dias, jeho doklepnutí do odkryté branky však předcházel nedovolený atak Manuela Akanjiho na Alissona. Osvědčenou spolupráci z prvního dějství si následně zopakovali Salah s Núňezem, nicméně druhý jmenovaný svou střelou k bližší tyči na Edersona nevyzrál. Jiný příběh už měla situace z 80. minuty, kdy Salah na hranici šestnáctky přiťukl míč Alexandru-Arnoldovi a ten křižnou přízemní ranou vyrovnal.

Natěšení fanoušci tak při návratu nejpopulárnější fotbalové ligy světa sledovali, jak si giganti anglické kopané rozdělili body. Manchester City v příštím kole přivítá 3. prosince Tottenham, do Liverpoolu tentýž den dorazí Fulham.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele