25. kolo
17.02.2024 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Haaland se neprosadil a Citizens s Chelsea jen remizovali (© AFP)

Chelsea přibrzdila vítězný stroj z Manchesteru, porážku Citizens odvrátil Rodri

Fotbalisté Chelsea zaskočili Etihad Stadium, když ve 25. kole Premier League remizovali s Manchesterem City 1:1. Hra nahoru dolů vyhovovala více Londýňanům, konkrétně Raheemovi Sterlingovi, který po jednom z rychlých brejků poslal svůj tým do vedení. Anglický křídelník se tak i podruhé v ročníku trefil proti svému bývalému zaměstnavateli a zároveň, co do počtu gólů v anglické nejvyšší soutěži, překonal liverpoolskou legendu Stevena Gerrarda. Citizens však v závěru dostali soupeře chvílemi až pod drtivý tlak, který přetavil ve vyrovnání Rodri.

Listopadové střetnutí těchto celků stále platilo za jedno z nejatraktivnějších, jež liga dosud nabídla. Osmigólové přestřelce tehdy dodal remízový punc Cole Palmer, který se mohl stát prvním odchovancem Citizens, jenž proti nim skóruje v obou duelech sezony. Také domácí sázeli na muže, co prošel kádrem soupeře. Kevin De Bruyne byl kmenovým hráčem Blues mezi lety 2012 a 2014, svůj potenciál ale naplno rozvinul až v modré části Manchesteru.

Ani jeden z týmů nezůstal v úvodu střetnutí za očekáváním a hra se přelévala z jedné strany na druhou. V první gólové příležitosti se neobjevil nikdo jiný než Erling Haaland. Ten si z druhé vlny naběhl na měkký centr z dílny Juliána Álvareze, nicméně podařilo se mu hlavičkovat jen těsně nad břevno. O chvíli později dal na odiv svůj fotbalový um obávaný Palmer, který na polovině hřiště vyšachoval hned několik protihráčů, vysunul nabíhajícího Mala Gusta a ten předložil na penaltu míč Nicolasovi Jacksonovi. Senegalec si ale se vzniklou situací vůbec neporadil a bídným dotykem se připravil o možnost nebezpečně zakončit. Své zaváhání odčinil Jackson ve 42. minutě, kdy po rychlém brejku vyzval ke skórování Sterlinga. Anglický křídelník nejprve zasekl balon před Kylem Walkerem, aby pak přesným obstřelem překonal Edersona.

Po změně stran se k exekuci přímého kopu z hranice šestnáctky postavil De Bruyne. Ani on se však nesetkal s úspěchem, když svůj pokus poslal těsně nad břevno. O chvíli později si střílenou přihrávku Phila Fodena našel ve vápně Haaland, ale v pozici, ze které obvykle trefuje zařízení, selhal. Posléze pláchl po pravé straně už po několikáté Gusto, naservíroval míč nabíhajícímu Sterlingovi, nicméně Ederson se fantasticky roztáhl a nedovolil Angličanovi další zápis do statistik. Závěrečný tlak Citizens nakonec přinesl ovoce v podobě vyrovnání. Byl u toho Rodri, jenž se v pokutovém území prodral k odraženému balonu a i s přispěním teče Trevoha Chalobaha jej dopravil na místo určení.

Mauricio Pochettino tak remízou nepotvrdil tristní bilanci proti Pepu Guardiolovi, s nímž dosud prohrál více soutěžních zápasů než s kterýmkoliv jiným trenérem. Chelsea po splnění pohárových povinností vyzve 2. března Brentford. Se stejným sokem se už 20. února utká také Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (4)

Přidat komentář
Fikus19

2:0

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
LyEX

Oni tieto kluby zo spodnejšej časti tabuľky sa vždy vedia vyhecovať aspoň na favoritov a prekvapiť, ale keď bude hrať Sterling, tak to vidím na jasnú záležitosť 3:0.

Reagovat
Tuxedo

Kámo stále bolí ta prehra z finále LM ??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele