13. kolo
27.11.2023 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Hee-chan Hwang, Tim Ream a Antonee Robinson v souboji o míč (© AFP)

Vlci na skalp Kohoutů nenavázali. Fulhamu pomohl ze série nezdarů penaltový velmistr Willian

Hráči Fulhamu vyhráli ve 13. kole Premier League na vlastní půdě s Wolves 3:2. Duel začal pro domácí družinu skvěle, když ji už v sedmé minutě poslal do vedení přesně dorážející Alex Iwobi. Vlci se však brzkým gólem nenechali rozhodit a díky hlavičkujícímu Matheusu Cunhovi ještě před odchodem do šaten vyrovnali. Ve druhé půli se pak skóre měnilo ještě třikrát a pokaždé to bylo z penalty. Hned dva pokutové kopy proměnil za domácí Willian, přičemž jeden z nich byl ve čtvrté minutě nastaveného času ten rozhodující.

Chalupáři se tak po čtyřech ligových ztrátách v řadě mohli radovat ze zisku tří bodů.

Oba týmy se vyznačovaly závislostí na hráčích z Portugalska. Zatímco zálohu Fulhamu držel pohromadě skvěle hrající Joao Palhinha, individuálně nejschopnějším útočníkem Wolves se při pohledu do rozšířených statistik stal Pedro Neto. Ani jeden z nich však tentokrát nebyl k dispozici, z řady tak museli vystoupit jiní. Z mužstva Chalupářů mohl šanci využít Raúl Jiménez, který posledních pět sezon strávil v táboře Vlků, nicméně pohled na dosud tristní ofenzivu domácích představoval velkou výzvu.

Fulham vstoupil do utkání tím nejlepším možným způsobem, když se už v osmé minutě dostal do vedení. Nádhernou gólovou akci načal Willian, který našel na levém kraji hřiště Antoneeho Robinsona, 26letý Američan poté přihrával pod sebe do malého vápna, kde dorazil míč do sítě Iwobi. Jen o pár chvil později podržel Vlky José Sá, jenž zneškodnil dalekonosný pokus Toma Cairneyho. Ve 14. minutě mohl srovnat Hee-Chan Hwang, jeho střela ale orazítkovala pouze břevno. Nakonec se však Vlci vyrovnání přece jen dočkali. Po centru na zadní tyč se hlavou prosadil Cunha. Oba celky měly v první půli i další náznaky šancí, skóre ovšem zůstalo před odchodem do šaten beze změny.

V úvodu druhého dějství byli aktivnější na míči domácí fotbalisté, přičemž Vlci bránili ve velmi hlubokém postavení. To nakonec vedlo v 56. minutě k faulu Nelsona Semeda v pokutovém území a následné penaltě. K té se postavil Willian a s přehledem poslal balon k pravé tyči. Po hodině hry mohl svou druhou trefu v duelu přidat Iwobi, jeho projektil z hranice velkého vápna ale reflexivně vyrazil na roh Sá. Vedení Chalupářům vydrželo jen do 75. minuty, i na druhé straně totiž rozhodčí odpískal pokutový kop, když Hwanga fauloval Tim Ream. Korejský útočník se poté sám postavil k jeho exekuci a střelou doprostřed vyrovnal. Tím ovšem show trestných kopů nekončila, v nastaveném čase totiž dostal další možnost Willian, jenž ji využil, a zařídil tak domácím tři body.

Fulham tak teprve podruhé z posledních devíti vzájemných domácích duelů zvítězil. V příštím kole se představí 3. prosince v Liverpoolu, Wolves budou hrát o den dříve na stadionu Arsenalu.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele