32. kolo
06.04.2024 13:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Erling Haaland a Kevin De Bruyne (© AFP)

De Bruyne oslavil jubilejní start parádním výkonem v přestřelce s Crystal Palace

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve 32. kole Premier League Crystal Palace 4:2. Již ve třetí minutě sice zaplněný Selhurst Park uvedl do varu přesný zásah Jeana-Philippa Matety, následně ale začali na londýnském stadionu úřadovat The Sky Blues. Hlavní postavou úspěšného obratu se stal Kevin De Bruyne, jenž se při 250. startu v nejvyšší anglické soutěži za Citizens v první půli zaskvěl krásnou ranou do šibenice, k níž po změně stran přidal další trefu i asistenci na nakonec vítěznou branku Erlinga Haalanda. Hlavně zásluhou hvězdného Belgičana se tak obhájce titulu alespoň dočasně dotáhl na vedoucí Liverpool.

Orli z Londýna se v této sezoně sedmkrát setkali s týmy ze současné elitní pětky a šestkrát prohráli. Jediný získaný bod vybojovali právě v prosincovém souboji se Citizens, když se Michael Olise proměněnou penaltou z 95. minuty postaral o jeden z nejpřekvapivějších výsledků sezony. Aktuální forma Crystal Palace ovšem jeho napodobení nenasvědčovala, jelikož od začátku února porazilo jen předposlední Burnley.

Přesto už ve třetí minutě po dlouhé přihrávce od Adama Whartona utekl Mateta hostující obraně a míč s odrazem od levé tyče poslal do brány. Po šokujícím úvodu začali dominovat Citizens. V 11. minutě vyslal zpoza šestnáctky halfvolej Rodri, ale Dean Henderson vytáhl skvělý zákrok. Honba za vyrovnáním se Manchesteru vyplatila, protože zanedlouho vypálil z levé části velkého vápna De Bruyne a výstavní ranou do vzdálenější šibenice umlčel většinu diváků v Selhurst Parku. O chvíli později se řítil sám na bránu Haaland, ovšem norského kanonýra vychytal rychlým výběhem Henderson. Po půlhodině hry obral soupeře o balon Jordan Ayew a vytvořil přečíslení tři na jednoho, které však sám zakončil střelou do břevna.

Ani ve druhé půli se diváci nenudili. Už ve 47. minutě si ve vápně našel míč Rico Lewis, jenž ho umístil k levé tyči. Hosty bleskový gól uklidnil, zároveň ale nepouštěli balon od kopaček, a tak se k němu Crystal Palace dostávalo jen obtížně. Po hodině hry bylo pro Blue Moon ještě lépe, protože De Bruyne si naběhl ve vápně do volného prostoru a nahrávkou z ostrého úhlu našel před bránou Haalanda, který jednoduše kopl míč do sítě. Belgický záložník měl svůj den a za chvíli to znovu potvrdil, když po Rodriho sklepnutí napálil míč k levé tyči a zvýšil vedení Citizens. Orli v závěru zápasu ještě upravili skóre, když centr Odsonneho Édouarda usměrnil nohou do brány Jeffrey Schlupp.

Manchester City tak na úvod víkendového programu nezaváhal a došel si pro tři body důležité v cestě za obhajobou titulu. V příštím kole přivítá 13. dubna Luton, Crystal Palace se představí o den později v Liverpoolu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

Tu sa hra vzdy tazko, ale musime...1:2

Reagovat
Hardwell

Ty kurzy u City jsou už fakt vtipný, max 5 na Crystal Palace

Reagovat
Hardwell

Nebo 6 max

Reagovat
Hardwell

Ale spíš tak 4.4

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele