26. kolo
24.02.2024 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Jordan Ayew (© AFP)

Crystal Palace naservírovalo novému kouči třígólové menu s utrápeným Burnley

Fotbalisté Crystal Palace vyzráli ve 26. kole Premier League na předposlední Burnley 3:0 a při premiéře nového trenéra Olivera Glasnera přerušili sérii tří zápasů bez vítězství. Průběh utkání nahrával Orlům do karet, neboť hosté hráli již od 35. minuty bez vyloučeného kapitána Joshe Brownhilla. Početní výhodu však londýnský celek využil až po změně stran, kdy v rozmezí devíti minut vsítil tři branky. O vítězný gól se postaral obránce Chris Richards, jenž se v dresu Eagles prosadil vůbec poprvé.

Legendární manažer Roy Hodgson v průběhu týdne oznámil, že kvůli svému zdravotnímu stavu definitivně končí na lavičce Crystal Palace a na jeho místo byl jmenován někdejší lodivod Frankfurtu Glasner. Ten měl při své premiéře za úkol zbrzdit herní mizérii Orlů, kteří z posledních sedmi soutěžních zápasů vyhráli jen jeden. Totožná bilance ovšem "zdobila" i trápící se hosty.

Už ve druhé minutě se o změnu skóre pokusil Jefferson Lerma, jeho pohotová střela z hranice šestnáctky ale prosvištěla jen nad břevnem hostující branky. Domácí svého soupeře jednoznačně přehrávali a v další příležitosti se ve 24. minutě ocitl Joachim Andersen, jenž ale nevyzrál na připraveného Jamese Trafforda. Brankář Burnley si úspěšný zákrok připsal i o několik chvil později, když zneškodnil hlavičku Odsonneho Édouarda. Poté si však 21letý Angličan vybral slabší moment, neboť jeho pomalou rozehrávku musel jen za cenu vyloučení hasit těsně před pokutovým územím Brownhill. Následný volný přímý kop zakončil Édouard pouze nad břevno.

Po změně stran se do první příležitosti dostal Adam Wharton, kroucený pokus z hranice šestnáctky ale prolétl těsně vedle levé tyče. O otevření skóre se tak až v 68. minutě postaral Richards, jenž přesnou hlavičkou zužitkoval centr Jordana Ayewa. Sám ghanský útočník zvýšil na rozdíl dvou branek jen o několik chvil později, když do odkryté sítě tečoval přízemní centr Matheuse Franca. Domácí byli i nadále při chuti a v 77. minutě dostali výhodu pokutového kopu, který bez problémů proměnil Jean-Philippe Mateta. Burnley se snažilo utkání ještě zdramatizovat a v 87. minutě se dočkalo snížení. Trefa Davida Datra Fofany však byla po zásahu videorozhodčího odvolána kvůli ofsajdu.

Eagles tedy pod novým manažerem hned napoprvé uspěli a vzdálili se záchranářským starostem. V dalším kole je 2. března čeká londýnské derby na Tottenhamu, zatímco Burnley o den později přivítá Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele