31. kolo
04.04.2024 21:15 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Chelsea porazila United v lize po sedmi letech. Famózní podívanou rozhodl hattrick Palmera

Hráči Chelsea zvítězili ve fantastickém utkání 31. kola Premier League, které nabídlo plno zvratů, nad Manchesterem United 4:3. The Blues vstoupili do duelu výborně, když už v 19. minutě vedli o dvě branky. Rudí ďáblové ale po chybách v defenzivě londýnského celku dokázali vývoj zápasu otočit, přičemž o dvě trefy se postaral Alejandro Garnacho. Vše tak nasvědčovalo jejich vítězství, v šíleném závěru však zaúřadoval ve skvělé formě hrající Cole Palmer, který dvěma góly v nastavení završil hattrick, a rozhodl tak o první výhře svého celku nad týmem z Manchesteru po sedmi letech.

Zoufalý výkon Rudých ďáblů na hřišti outsidera z Brentfordu, kde čelili 31 střelám a s trochou smůly mohli prohrát vysokým rozdílem, jen opět potvrdil proměnlivou formu týmu a znamenal zvětšení ztráty na první čtyřku již na 11 bodů. Ještě hůře na tom byla Chelsea. Ta se nacházela dalších osm bodů za United, které navíc v lize nedokázala porazit od roku 2017.

Přesnou mušku už ve čtvrté minutě ukázal Conor Gallagher, který si naběhl z druhé vlny a nikým nehlídán zamířil mimo dosah Andrého Onany. Po čtvrthodině od úvodní branky Chelsea dostala výhodu pokutového kopu, když Antony fauloval Marca Cucurellu. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem Palmer střelou k pravé tyči. Klidnou cestu za vítězstvím narušilo v 34. minutě neporozumění mezi Moisésem Caidedem a Benoitem Badiashilem, po kterém se řítil sám na bránu Garnacho a úspěšně snížil. Zaskočení hráčů v modrých dresech využili Rudí ďáblové po pěti minutách, kdy nehlídaný Bruno Fernandes hlavou vyrovnal.

Na začátku druhé půle se na listinu střelců mohl překvapivě zapsat Harry Maguire, jenž s míčem došel až k zakončení z úhlu, odkud ovšem přestřelil. Lépe si nevedl ani po chvíli Fernandes, když se opřel do balonu zpoza vápna. Mířil však vysoko stejně jako spoluhráč. Na opačné straně se o druhý gólový zápis pokusil Palmer dalekonosnou ranou, ale Onana proti pumelici zakročil a vyrazil ji. Nakonec přeci jen United udeřili, když při rychlém protiútoku využil Garnacho špatného vyběhnutí Djordjeho Petroviče. Dlouho se schylovalo po obratu k velkému vítězství Rudých ďáblů. V závěru Diogo Dalot při pádu nešťastně strhl Noniho Maduekeho a domácí dostali k dispozici druhou penaltu v utkání. Možnost stát se hrdinou svého celku využil Palmer, který stejně jako v prvním případě při pokutovém kopu nezaváhal. O chvíli později se na Stamford Bridge stal bohem, neboť jeho pumelici z hranice vápna tečoval jeden z bránících hráčů za Onanova záda.

Chelsea tak ve fantastickém utkání šťastně dokráčela k velkému obratu. Jejím dalším soupeřem bude 7. dubna Sheffield, zatímco Rudí ďáblové ve stejný den přivítají Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (5)

Přidat komentář
forrest

2:3

Reagovat
Vsadim gule

Slusny kurz na nás

Reagovat
_Franklin_

fuck off munited

Reagovat
Fonzi9

ježiši co ten Palmer tam s nima dneska předváděl. Tenhle týpek je kombinace Lamparda a Hazarda

Reagovat
Class 92

Tento haluz by se za SAF nestal....

Opět se a dokola ukazuje,že si někteří machýrci vůbec nezaslouží znak MUFC na srdci nosit Pokud jim budou srát takový sumy na účty,tak se nic nezmění. ...

Né nadarmo "můj bývalí spoluhráč říká klubu URINAITID

Tři roky jsem na OLD TR. nebyl a vůbec mi to nechybí....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele