31. kolo
02.04.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Rayan Aït-Nouri (© AFP)

Burnley boj o přežití nevzdává, po londýnském sběru bodů remizovalo s Wolves

Hráči Burnley remizovali ve 31. kole Premier League s Wolves 1:1, a navázali tak na předešlé povedené zápasy s celky z hlavního města, když bodovali počtvrté v řadě. Pro domácí mohlo být ještě veseleji, jelikož je krátce po odehrané půlhodině poslal do vedení z Hoffenheimu zapůjčený Jacob Bruun Larsen. Hosté ovšem ještě do přestávky vyrovnali zásluhou Rayana Aït-Nouriho.

Burnley poprvé v sezoně drželo třízápasovou sérii bez porážky. V minulém kole navíc dokázalo dát v oslabení Chelsea dva góly, které mu nakonec vynesly bod. O další se The Clarets chtěli pokusit proti Wolves, jimž se na Turf Moor dlouhodobě nedařilo. Vlkům navíc nevyšly poslední venkovní duely, když bez vstřelené branky padli s Newcastlem a Aston Villou.

V dynamickém úvodu bylo znát, že jsou oba celky nabití motivací, nabít spoluhráči na střelu však nedokázal nikdo. Dominanci Burnley utli po 20. minutě hosté v čele s Nélsonem Semedem, jehož elektrizující mrštnost zažehla jiskru do ofenzivních snah Vlků. Do ohně vrácený míč z rohu ale nedokázal hlavou usměrnit Joao Gomes, poté si již vzali slovo znovu The Clarets. Vitinho provedl ve 34. minutě v rámci průniku do vápna správně vše až na následnou střelu, o chvíli později však již skóroval Bruun Larsen, když bravurním volejem umístil dlouhý centr přesně k tyči. Vedení si ale domácí do kabiny nevzali, druhá šance Wolves ze standardky totiž byla díky čelu Aït-Nouriho gólová.

Hosté navíc mohli jít brzy po výměně stran zásluhou stejného hráče do vedení, ránu zblízka po efektivním převzetí průnikovky ale zneškodnil Arijanet Murič. Zpětná přihrávka pak našla ve vyložené šanci střelce první branky, tentokrát ale Dánův nepřipravený pokus José Sá vyrazil, stejně jako tečovanou jedovku Wilsona Odoberta. Do konce zápasu rozvlnil síť už jen v 88. minutě z ofsajdu zakončující žolík domácích Jay Rodríguez.

Wolves tak po dvou venkovních prohrách získali alespoň bod. Další utkání Vlci sehrají 6. dubna proti West Hamu, Burnley se ve stejný den střetne s Evertonem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele