19. kolo
27.12.2023 20:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Oslavy hráčů Wolverhamptonu (© AFP)

Vlky nasměrovaly k výhře bláznivý úvod a minely soupeře. Hwang zaplatil za dva góly zraněním

Fotbalisté Brentfordu prohloubili v 19. kole Premier League své trápení, když na vlastní půdě padli s Wolves 1:4. Utkání přineslo divákům bláznivý první poločas, ve kterém v rozmezí 15 minut padly hned čtyři branky. Jedním z hrdinů hostů byl dvougólový Hee-Chan Hwang, jenž před pár dny prodloužil s Vlky smlouvu až do roku 2028. Jeho oslavy ovšem zhatilo v nastaveném čase úvodního dějství zranění zad, kvůli kterému musel střídat. Hráči v modrých dresech i přesto dotáhli duel do vítězného konce, k čemuž dvěma obrovskými chybami v rozehrávce přispěl i Nathan Collins, a podruhé v řadě tak zaznamenali zisk tří bodů. Pro Bees to naopak byla z posledních sedmi klání již šestá porážka.

Zranění několika klíčových mužů Brentfordu v kombinaci s pokračujícím dlouhodobým trestem pro Ivana Toneyho přivedla Včely ke třem porážkám v řadě. Domácí však měli dostatečný prostor k znovunabrání morálních sil, v obecně velmi nabitém vánočním programu Premier League si totiž dopřáli 10denní pauzu, jelikož jejich plánovaný soupeř Manchester City zamířil na mistrovství světa klubů. Wolves naopak nezaháleli a v prvním utkání hraném na Štědrý den od roku 1995 zdolali Chelsea.

Diváci byli na Brentford Community Stadium svědky fantastického úvodu střetnutí, když se hned tři vstřelené branky vešly do rozmezí tří minut. Nejprve rozjásal hostující fanoušky Mario Lemina, jenž si naskočil na přesný centr od Pabla Sarabii a nechytatelnou hlavičkou překonal Marka Flekkena. Jen o 80 sekund později udělal ohromnou minelu v rozehrávce Collins, jehož slabou přihrávku na brankáře vystihl Hwang, který obešel Flekkena a poslal míč do odkryté sítě. Obrovskou euforii hostů ale jen o pár okamžiků později mírnil Yoane Wissa, když tvrdou střelou do šibenice propálil Josého Sá. Tím však gólová show v první půli nekončila, jelikož ve 28. minutě vrátil Wolves dvougólové vedení rozjetý Hwang. Tentokrát si korejský útočník šikovně přehodil posledního obránce Bees a placírkou k levé tyči přidal svou druhou trefu v utkání.

Po změně stran se hra více uklidnila a hosté se zaměřili spíše na udržení výsledku. Postupem času se začal tlak Bees zvyšovat, Vlci ale hrozili z brejkových situací. Jednu z nich mohl proměnit ve čtvrtý gól Matheus Cunha, jenž ovšem v 76. minutě trefil pouze pravou tyč. Přece jen se však hosté definitivní gólové tečky dočkali. Jen o tři minuty později udělal další katastrofální minelu Collins. Toho využil Cunha, který předložil balon na Jeana-Ricnera Bellegardeho, jenž placírkou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci.

Wolves tak navázali na štědrodenní úspěch a vyhráli v Londýně poprvé od února 2022. V příštím kole přivítají 30. prosince Everton, Brentford se tentýž den představí na půdě Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele