33. kolo
13.04.2024 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Brentfordu (© AFP)

Vlastní gól odchovance posunul naděje Sheffieldu na záchranu do roviny teorie

Brentford zvítězil ve 33. kole Premier League na domácí půdě nad Sheffieldem United 2:0. O první výhře Londýňanů po více než dvou měsících rozhodla situace ze 64. minuty, kdy si teprve 19letý Oliver Arblaster srazil balon za záda vlastního brankáře. Smolný moment odchovance pro Žiletky znamenal, že jejich ztráta na nesestupové pozice narostla na 10 bodů. V jejich případě jich je přitom ve hře už pouhých 18.

Hráči Sheffieldu našli v hrozivé sezoně alespoň malý důvod k radosti, když v minulém kole dokázali uhrát remízu na hřišti Chelsea. Od startu ročníku ovšem vyhráli pouze tři ligová střetnutí a i přes dobrý výkon v Londýně se stále nacházeli na poslední příčce. S formou na tom ale nebyl dobře ani Brentford, který čekal na vítězství už devět klání v řadě a jejich náskok na první sestupovou pozici se ztenčil na čtyři body.

Chris Wilder udělal oproti poslednímu utkání jedinou změnu v sestavě s nadějí, že jeho svěřenci navážou na dobrý výkon. Radost mu mohl přinést v úvodu Ben Brereton Díaz, jenže svůj únik nedokázal zakončit. Bees zahrozili až po první dvacetiminutovce, Vitaly Janelt našel ovšem pouze rukavice Iva Grbiče. Chorvatský dlouhán měl štěstí při následné střele Neala Maupaye, která jen těsně minula pravou tyč, a tak odcházeli aktéři do kabin za bezbrankového stavu.

Začátek druhé půle naznačoval, že na obraze hry se toho moc měnit nebude. Svěřenci Thomase Franka většinu času drželi balon na svých kopačkách, nicméně ani aktivita Sergia Reguilóna sebemenší šanci nepřinesla. Všechno změnila 64. minuta, kdy do centru Mikkela Damsgaarda vložil nohu Arblaster a nešťastně si míč srazil do vlastní branky. Dánský záložník se krátce nato zapsal na listinu střelců, trefu mu však odepřeli rozhodčí u videa, kteří si správně všimli útočného faulu jeho spoluhráče.

V závěru utkání mohl stvrdit vítězství střídající Keane Lewis-Potter, jeho střelu ale výborným zákrokem vytěsnil Grbič. Pomyslnou pojistku v podobě druhého gólu tak přidal až v nastaveném čase Frank Onyeka.

Brentford tak doma prolomil špatnou formu a poprvé od 10. února získal tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 20. dubna. Bees změří síly s Lutonem, The Blades se střetnou s Burnley.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele