27. kolo
02.03.2024 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Yoane Wissa (© AFP)

Brentford popáté v řadě obral Chelsea. Blues po úderu vytrvalého akrobata narovnal Disasi

Fotbalisté Brentfordu remizovali ve 27. kole Premier League s Chelsea 2:2. V úvodním dějství byli aktivnějším celkem hosté, za což byli odměněni přesnou hlavičkou Nicolase Jacksona. Po změně stran se ale obraz hry výrazně změnil a Blues hned v 50. minutě inkasovali vůbec první ligovou branku na stadionu tohoto londýnského rivala v historii. Včely se s tím však nespokojily a dokonce otočily skóre po trefě Yoana Wissy, který se radoval po pokusu přes hlavu, přičemž se jednalo už o jeho třetí akrobatické zakončení v utkání. Favorit nicméně nakonec bez bodu neodešel, jelikož v 83. minutě srovnal Axel Disasi.

Kouč Thomas Frank sice před nedávnem sklidil uznání za to, jak připravil tým na venkovní duel na hřišti Manchesteru City, jenže k bodům to nevedlo. Porážkou koneckonců skončilo 10 z posledních 12 ligových zápasů, kvůli čemuž se Včely propadly na 16. příčku. Pozice v tabulce netěšila ani Chelsea, jež nezlepšila dojem z neuspokojivé sezony ani ve finále EFL Cupu. Ve vzájemných kláních navíc už třikrát v řadě neskórovala.

Jasná dominance na míči byla již tradičně v táboře Chelsea, ale ta si dlouho žádné větší šance nevytvořila. Naopak jako první zahrozili domácí, když Wissa po prodlouženém balonu akrobaticky zakončoval. Aktivní útočník ale minul prostor mezi třemi tyčemi. Blues nechtěli zůstat pozadu, a tak po průnikovce od Enza Fernándeze směrem k bráně pelášil Jackson. Senegalský útočník sice obehrál Marka Flekkena, ale střelou do odkryté klece nakonec napálil blokujícího obránce. Zanedlouho se ovšem otevírací trefy dočkal, když naskočil na centr Mala Gusta a hlavou přesně zakončil.

Hned po změně stran však přišlo vyrovnání. Pokus Sergia Reguilóna sice jeden z obránců zblokoval, odražený míč už ale Mads Roerslev dokázal dopravit do cílové destinace. Nemuselo to být ale vše, protože zanedlouho dostal spoustu prostoru ve vápně Vitaly Janelt, jenže ten bránu Djordjeho Petroviče minul. Vedení se mohla ujmout i Chelsea, však Cole Palmer z první netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Toho mohl penaltový specialista litovat o chvíli později, poněvadž Wissa si poradil s odraženým míčem a poslal svůj tým do vedení. Na jeho gól ovšem našel odpověď v závěru zápasu ještě Disasi, takže se oba týmy nakonec musely spokojit s bodem.

Souboj celků ze západního Londýna tak skončil dělbou bodů. Brentford se v příštím kole představí 9. března na půdě Arsenalu, Chelsea přivítá o dva dny později Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele