30. kolo
30.03.2024 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© AFP)

Aston Villa se zásluhou Diabyho vrátila k vítězným dnům, Vlci museli zkousnout další pád

Aston Villa po dvou zaváháních zvládla 30. kolo Premier League, ve kterém porazila Wolves na vlastní půdě 2:0. Hlavní postavou zápasu se stal Moussa Diaby, jenž nejprve ve 36. minutě vsítil vítězný gól, na což navázal po změně stran i asistencí. Villans tak odčinili poslední ligový výprask na domácím stadionu od Tottenhamu, který zároveň přeskočili v tabulce na čtvrtém místě. Vlci se naopak museli po ostudném vypadnutí z FA Cupu smířit s další porážkou.

Když se Aston Villa v lize představila před svými fanoušky naposledy, byla z toho nejtěžší domácí prohra v trenérské kariéře Unaie Emeryho. Z demolice 0:4 se však jeho svěřenci poučili a o několik dní později zničili v Konferenční lize Ajax. Proti Wolves mohli mít o poznání těžší práci. The Wanderers totiž zdobila velmi slušná forma a ve Villa Parku neprohráli v rámci Premier League sedmkrát za sebou.

První pozdvižení přišlo v deváté minutě, kdy si Ollie Watkins naběhl za obranu, trefil brankáře Vlků a Douglas Luiz dorazil míč do brány. Radost Villans sebral pomezní, který správně odmával ofsajd Watkinse. Pár chvil nato Mohli skórovat hosté, když se po centru zprava objevil ve vápně volný Rayan Aït-Nouri, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Emiliana Martíneze. Ve 28. minutě vybídl skvělou kolmicí Youri Tielemans Watkinse, který tak běžel sám na bránu, ale síť rozvlnil pouze z boku. Nedlouho poté umisťoval hlavou centr z pravé strany Pau Torres, ale José Sá si poradil. Aston Villa nešetřila střeleckými pokusy a jeden z nich skončil v síti, když se míč po rozehraném přímém kopu odrazil k Diabymu, jenž ranou z hranice pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě.

Do druhé půle vstoupily oba týmy aktivně a hra se přelévala ze strany na stranu. První větší šanci měli Wolves v 52. minutě, kdy rozehrávali volný přímý kop z nebezpečné pozice pro zakončení, ale Pablo Sarabia bránu přestřelil. V 65. minutě domácí navýšili vedení, když se Ezrimu Konsovi centr zprava tak moc nepovedl, že skončil až v síti. Pro anglického obránce to byl první gól od 5. prosince 2021. Ihned poté mohl po chybě The Wanderers skórovat Nicoló Zaniolo, ale Sá dokázal jeho střelu se štěstím nadvakrát chytit. Lvi si svůj náskok už sebrat nenechali a Martínez si připsal šesté čisté konto v letošní ligové sezoně.

Villans tak porazili neoblíbeného soka a přiblížili se k vysněné účasti v Lize mistrů. V příštím kole je čeká těžká zkouška na hřišti Manchesteru City, kde se představí 3. dubna. Wolves budou hrát o den dříve v Burnley.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele