9. kolo
22.10.2023 17:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© AFP)

Nadvláda West Hamu nad Villans je u konce, Coufal se mezi smetánku nahrávačů nevměstnal

Hráči Aston Villy porazili v devátém kole Premier League před vlastními fanoušky West Ham 4:1. Nejaktivnějším hráčem celku z Birminghamu byl brazilský záložník Douglas Luiz, jenž dvěma brankami rozhodl o prvním triumfu svého týmu nad Kladiváři po 10 neúspěšných pokusech. V barvách hostujícího týmu se od úvodních minut tradičně představili čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, přičemž druhý jmenovaný ukončil sérii po sobě jdoucích zápasů anglické nejvyšší soutěže, ve kterých zapsal asistenci, na čísle čtyři.

Kladiváři se pohybovali v nečekaně vysokých patrech tabulky, k čemuž výraznou měrou přispěli i čeští reprezentanti. Pokud by se Coufalovi podařilo asistovat i ve Villa Parku, stal by se teprve 11. hráčem historie soutěže, jenž by zapsal gólovou přihrávku v pěti po sobě jdoucích zápasech. Kromě formy West Hamu čekal v Birminghamu test také vzájemnou bilanci, která vyznívala výrazně ve prospěch Londýňanů. Ti totiž s Villans neprohráli desetkrát v řadě.

Hosté se v úvodu duelu prezentovali sympatickým výkonem, první nebezpečné zakončení si přesto v závěru 11. minuty připsali domácí, když dalekonosný projektil Douglase Luize vytáhl Alphonse Areola konečky prstů na roh. Krátce po čtvrthodině hry se ve středu pokutového území hostů zjevil osamocený Ollie Watkins, v obrovské příležitosti ale zamířil trestuhodně mimo.

West Ham výrazné herní převaze Lvů dokázal odolávat pouze do 30. minuty, kdy přízemním projektilem z hranice vápna poslal Villans do vedení Douglas Luiz. U Brazilcovy trefy si asistenci připsal Watkins, jenž sám jen o několik okamžiků později zaměstnal Areolu nebezpečným pokusem k tyči. The Irons v závěru poločasu tempo hry vyrovnali, branku Emiliano Martíneze ale výrazněji neohrozili.

Zkraje druhého dějství se domácím naskytla možnost k navýšení náskoku, když po faulu Edsona Álvareze nařídil rozhodčí pokutový kop. Ten proměnil střelou pod břevno Douglas Luiz, a zaznamenal tak svůj druhý přesný zásah. Ještě před hodinou hry Kladiváři na inkasovanou branku odpověděli, když tečovanou ranou do protipohybu Martíneze snížil Jarrod Bowen.

Kontaktní trefa svěřence trenéra Davida Moyese nastartovala a v 64. minutě znovu zahrozili, když projektil Nayefa Aguerda zastavil až skvělým obranným zákrokem Matty Cash. O 10 minut později však hostům zasadil tvrdý direkt Watkins, jenž z rychlého protiútoku navýšil vedení Lvů. Hráči West Hamu se nevzdávali, proti ráně Michaila Antonia ale skvěle zasáhl Martínez. V závěru upravil skóre do finální podoby pohlednou trefou Leon Bailey.

Domácí forma Aston Villy tak převážila dlouhodobě nepříznivou bilanci vzájemných zápasů a Lvi získali všechny body. V příštím kole přivítají 29. října Luton, na půdě West Hamu se tentýž den představí Everton.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
duloig

Raz ta šnúra musela padnúť. Prvý polčas sme hrali jak pod praskami. Druhý bol zlepšenie ale nedalo to.

A preto furt C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Slušný náklep od soupeře, který byl po všech stránkách lepší. Zklamání z naší hry. Pasivita v první půli a polovlastňák Aguerda, který se pak podepsal i pod další gól. Jeho minely jsou už napováženou. Opět nezodpovědnost hvězdy Paquety v rozhodujícím momentu zápasu. Škoda Cufovi ukončené serie. Suk si moc nekopl. Paradoxně jsme nejvíc inkasovali, když jsme přece jen zvedli hlavu. Rychle zapomenout a soustředit se na další hustej program. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele