18. kolo
22.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

John McGinn a Nicolò Zaniolo (© AFP)

Magickou sílu Villa Parku potrápila totální defenziva. Tápající Sheffield sahal po vítězství

Aston Villa nevyužila v 18. kole Premier League sílu domácího prostředí, když pouze remizovala s posledním Sheffieldem 1:1. Villans sice po většinu zápasu proti urputně bránícímu soupeři jednoznačně dominovali, sami však v 87. minutě inkasovali po zásahu Camerona Archera. Na pozdní gól ovšem stihl v nastavení zareagovat vyrovnávací trefou Nicoló Zaniolo. Lvi tak přišli o možnost vyšplhat se na vedoucí pozici v tabulce a přerušili úctyhodnou sérii 15 zápasů domácích výher. Hosté se naopak dotáhli na rozdíl pěti bodů směrem k záchraně v soutěži.

Sheffield se po vítězství nad Brentfordem konečně nadechl, jenže následně se opět musel sklonit před Chelsea, na jejímž hřišti vydržel vzdorovat jen první poločas. Experti nedávali nováčkovi příliš mnoho šancí ani na stadionu Villans, kteří se mohli v případě výhry posunout na čelo tabulky. Hlavním klíčem k úspěchu svěřenců Unaie Emeryho měla být tradičně produktivita excelující ofenzivy, v jejímž čele zářil devítigólový Ollie Watkins.

Byli to právě Villans, kteří podle očekávání dominovali při hře s míčem. V 18. minutě se diváci dočkali první střely na bránu, kdy se Moussa Diaby dokázal probojovat s míčem až do šestnáctky a z nebezpečné pozice vypálil. Wes Foderingham byl ovšem pozorný a pokus odvrátil.

Následně se dostal ke slovu i klubový kanonýr Watkins, jenž se v oblasti okolo penaltového puntíku dostal ke zpětné přihrávce a vystřelil. V souboji s obráncem mu však scházel dostatek prostoru a mířil nad břevno.

V úvodní pětiminutovce druhého dějství se mohl v útoku představit i Sheffield. Yasser Larouci se hnal do nebezpečného protiútoku a Leon Bailey musel zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě faulu za žlutou kartu. Stupňující se tlak Aston Villy vyvrcholil v 59. minutě, kdy se k míči dostal Watkins a přihrávkou skrz pokutové území vybídl ke skórování do poloprázdné sítě Baileyho.

Oslavující jásot z fanouškovských ochozů ovšem přerušila kontrola rozhodčího u videa a následně odvolaný gól kvůli faulu. Byli to tak hosté, kteří se radovali. Gustavo Hamer poslal v závěru utkání míč z ostrého úhlu před bránu, kde se nacházel Archer a zblízka poslal balon do sítě. Domácí ale neřekli své poslední slovo. Douglas Luiz totiž vyslal nadýchaný centr do vápna, kde se nacházel Zaniolo a parádní hlavičkou rozhodl o konečné remíze.

Aston Villa odmítla posun na první příčku a připsala si jen bod. V dalším utkání se představí 26. prosince na hřišti Manchesteru United, Sheffield tentýž den bude hostit Luton.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele