32. kolo
06.04.2024 16:00 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Oslavující Ollie Watkins (© AFP)

Nezastavitelný Watkins připravil Brentford o historické vítězství v závěru

Aston Villa remizovala ve 32. kole Premier League na vlastním hřišti s Brentfordem 3:3. První dějství nabídlo jedinou střelu na bránu, tu však dokázal Ollie Watkins zužitkovat. Hned po výměně stran na něj navázal Morgan Rogers, poté ovšem přišel bleskový obrat ze strany Včel, během nějž dvakrát asistoval Sergio Reguilón. Ke slovu se ale v závěru znovu přihlásil Watkins, který se tak v této sezoně přímo podílel na 28 brankách Villans. Navzdory jeho skvělé formě hrozí The Lions po další ztrátě pád ze čtvrté příčky.

Jen necelý poločas trvaly naděje Aston Villy na bodový zisk z Etihad Stadium. Těsně před odchodem do kabin se ale nepochopitelně rozestoupila zeď a Phil Foden rozjel z přímého kopu svou cestu za hattrickem, po němž musel tým z Birminghamu skousnout první venkovní prohru roku 2024. Brentford naposledy vyzval Brighton a bezbrankovou remízou protáhl čekání na výhru na osm po sobě jdoucích duelů.

První růžky v utkání ovšem vystrkovaly právě Včely. Už krátce po rozehrávce musel na poslední chvíli čistým skluzem odstavit Leon Bailey od míče Reguilóna, který si nabíhal do vápna. Záhy pálil do boční sítě z přímého kopu Bryan Mbeumo. Premiérový obtížnější zákrok si připsal hostující gólman ve 25. minutě, kdy se roh Johna McGinn zakroutil k bližší tyči, Mark Flekken byl ale pozorný. Na statisticky první přesně mířený pokus si diváci počkali až do 39. minutě, kdy po centru McGinna hlavičkoval Watkins, Fleckken pak sice jeho ránu vyrazil do tyče, od ní se však míč odrazil pár centimetrů za brankovou čáru.

Dalšího přesného zakončení se ochozy dočkaly půl minuty po změně stran a ve Villa Parku znovu vypukla gólová radost. Rogers si navedl míč do vápna a překvapivou ranou na bližší tyč nedal prostor pro reakci Flekkenovi. Po hodině hry ovšem přišel naprostý rozklad domácí obrany. Toho nejdříve využil Zanka, který pálil naprosto osamocený z prostoru pro penaltu, krátce nato z podobné pozice vyrovnal z voleje Mbeumo. Pohromu pak dokonal v 68. minutě Yoanne Wissa, jenž se znovu ocitl naprosto nehlídaný v předbrankovém prostoru a míč jednoduše dorazil do sítě. I domácí ovšem našli síly na odpově. V 81. minutě zase využil neúspěšného výběhu Flekkena Watkins, jenž druhou brankou v utkání srovnal. Další přesné zakončení už utkání nenabídlo, a konečný výsledek tak kopíruje počet střel na branku.

Aston Villa tak po těžkém direktu od Citizens doma pouze remizovala. V příštím kole se představí 14. dubna na hřišti Arsenalu, Brentford přivítá o den dříve Sheffield United.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele