33. kolo
14.04.2024 17:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Radostná neděle pro Manchester City, krátce po Liverpoolu prohrál také Arsenal

Fotbalisté Arsenalu poprvé v roce 2024 ztratili na svém stadionu ligové body, když ve 33. kole Premier League prohráli s Aston Villou 0:2. Souboj celků z popředí tabulky nabídl góly až v samém závěru, kdy se v rychlém časovém sledu trefili Leon Bailey a Ollie Watkins. Svěřenci Unaie Emeryho, který mezi lety 2018 a 2019 seděl na lavičce Kanonýrů, svými brankami stvrdili velmi dobré představení ze druhého poločasu. Londýňané v něm naopak byli takřka bezzubí, a nevyužili tak nečekané odpolední porážky Liverpoolu. Do trháku se tedy na čele soutěže dostal Manchester City.

Arsenal se sice po výhře v Brightonu vrátil do čela tabulky, papírově měl však v závěru sezony obtížný los a podle sázkových kurzů se předpokládalo, že první pozici do závěrečného kola neudrží. Sílu Kanonýrů měla řádně prověřit Aston Villa, která před pár dny zvítězila na evropské scéně nad Lille. Arsenal se naopak nenaladil na ligový duel příjemně, když jen remizoval s trápícím se Bayernem.

V první nadějné příležitosti se objevil hned ve druhé minutě Watkins, jenž po zblokované střele hostujícího kapátana Johna McGinna hlavičkoval těsně nad břevno. Na druhé straně vybídl Leandro Trossard fantastickým pasem ke skórování Kaie Havertze, jehož prudkou ránu zastavil bývalý gólman Arsenalu Emiliano Martínez. Krátce nato zahrozil po krásném centru Bukaya Saky Gabriel Jesus, který ovšem namířil hlavičkový pokus pouze do boční sítě. Závěr poločasu se nesl ve znamení velkých šancí na obou stranách. Nejprve po obrovské chybě v rozehrávce Kanonýrů trefil Watkins vzdálenější tyč, prakticky ihned z protiútoku Trossard ve stoprocentní tutovce napálil pouze Martíneze. Po něm ještě Saka těsně minul vzdálenější tyč.

Ve druhé půli se na další velkou příležitost čekalo až do 62. minuty, kdy si Youri Tielemans našel odražený balon po rohovém kopu a povedenou ranou orazítkoval nejprve břevno a následně tyč domácí brány. Na druhé straně se ze zhruba 20 metrů opřel do balonu Gabriel Jesus a jeho prudkou střelu směřující k pravé tyči musel výborným zákrokem zneškodnit Martínez. Rozhodující momenty se odehrály v poslední desetiminutovce zápasu. Nejprve Bailey uklidil do odkryté brány míč, který přes celou šířku pokutového území poslal Lucas Digne. Vítězství Villans následně zpečetil Watkins, jenž po samostatném úniku i přes dotírajícího obránce přeloboval gólmana Davida Rayu.

Londýňané tak porážkou s Villans přišli o první příčku. Další zápas je čeká 20. dubna proti Wolves, Aston Villa o den později vyzve Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele