23. kolo
04.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nicolás Domínguez a Callum Hudson-Odoi (© AFP)

Bournemouth marně hledá prosincovou formu. Zápas dvou odlišných půlí vyústil v remízu

Bournemouth neudržel vedení a ve 23. kole Premier League remizoval s Nottinghamem 1:1. V úvodu zápasu to vypadalo, že Třešně dají vzpomenout na výkony z přelomu listopadu a prosince, kdy vyhrály šest ze sedmi ligových duelů. Už v páté minutě se totiž trefil Justin Kluivert, avšak těsně před koncem velmi atraktivní první půle srovnal Callum Hudson-Odoi. Po změně stran tempo hry opadlo a týmy bez výraznějších šancí dokráčely k dělbě bodů. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení domácího Philipa Billinga.

Cesta svěřenců Andoniho Iraoly tabulkou směrem vzhůru se od začátku roku 2024 zpomalila a výsledkem byly tři po sobě jdoucí ztráty. Nutno dodat, že Třešně ve zmíněných utkáních narazily postupně na Tottenham, Liverpool a naposledy na West Ham. Nyní je tak po delší době čekal soupeř ze spodku pelotonu, přičemž i Nottingham měl v zádech sérii nepovedených výsledků.

A své odhodlání vrátit se na vlnu dobrých výsledků prokázal Bournemouth už v páté minutě, kdy si na bližší tyči vyskočil na roh Luis Sinisterra, jenž hlavou nasměroval míč k zadní tyči, nakonec ho však na brankové čáře ještě tečoval Kluivert. Moc nechybělo a v 11. minutě bylo srovnáno, když při střele z hranice vápna podklouzl Taiwo Awoniyi, a balon tak nepříjemně poskakoval k pravé tyči, tam ho ale zkrotil Neto.

Po necelé půlhodině hry se po přímém kopu v malém vápně nejlépe zorientoval Ryan Yates, avšak s jeho nenápadnou ranou si gólman poradil. Vyrovnání se tak hosté dočkali až na konci řádné hrací doby úvodního dějství, kdy mezi obránci zpoza vápna vypálil ke vzdálenější tyči Hudson-Odoi.

I v úvodu druhé půle mohl vedení naklopit zpět na stranu Třešní Kluivert, tentokrát však jeho přímý kop ze slibné pozice srazila zeď. Nizozemský útočník ovšem často i pod hrozbou žluté karty argumentoval na rozhodčí, a trenér se ho tak rozhodl stáhnout ze zápasu.

Možná i proto atraktivita duelu výrazně poklesla, a další nebezpečí tak přišlo až v 73. minutě, kdy musel kroutící se roh vytěsnit hostující gólman Matz Sels. Naděje vzplála hostům v 83. minutě, kdy viděl za nebezpečné přišlápnutí paty Hudsona-Odoie červenou kartu Billing. I přesto ale utkání další šanci nenabídlo.

Bournemouthu se tedy ani nyní nepodařilo najet na prosincovou vlnu úspěchů a podruhé za sebou remizoval. Jeho příštím soupeřem bude 10. února Fulham, zatímco Nottingham ve stejný den přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele