33. kolo
13.04.2024 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Oslavující Bruno Fernandes (© AFP)

V senzační formě hrající Fernandes uchránil United od blamáže na hřišti Bournemouthu

Bournemouth remizoval ve 33. kole Premier League na vlastním hřišti s Manchesterem United 2:2. Skóre otevřel Dominic Solanke, pro něhož to byla již 17. trefa v ročníku. Ještě v první půli se za domácí prosadil rovněž Justin Kluivert, který šestým zásahem v anglické nejvyšší soutěži vyrovnal střelecký počin svého otce Patricka ze sezony 2004/2005. Dělbu bodů ovšem nakonec zařídil dvoubrankový Bruno Fernandes, který v posledních sedmi soutěžních kláních vsítil šest gólů.

Manchester United si v dobách své největší slávy liboval v utkáních s největšími rivaly, aktuálně to však tak úplně neplatilo, o čemž svědčily dva poslední ligové zápasy. Rudí ďáblové nejprve padli v přestřelce na hřišti Chelsea a následně doma se štěstím remizovali s jasně aktivnějším Liverpoolem. Na druhé straně Bournemouth prožíval na své poměry úspěšnou sezonu, k čemuž přispěla i senzační prosincová výhra 3:0 z Old Trafford.

Proti soupeři z Manchesteru začal dobře i tentokrát. Solanke se totiž ideálně uvolnil od svého strážce a přesnou přízemní ranou otevřel skóre. Hned v následující akci se Marcus Rashford dostal do průniku ze strany, který však zakončil pouze střelou mířící do boční sítě. Jen o chvíli později si navedl míč na levačku v pokutovém území Luis Sinisterra, jenže jeho obstřel na zadní tyč těsně minul bránu. V další příležitosti neuspěl Ryan Christie, když trefil pouze brankáře Andrého Onanu. Nevyužité šance hosté ztrestali. V šestnáctce se ujal míče Fernandes, jenž nekompromisní dělovkou pod břevno srovnal. Ve 36. minutě si uzmuli vedení zpět na svou stranu The Cherries. Kluivert umístil svůj projektil přesně k tyči, čímž nedal gólmanovi šanci. Ještě před změnou stran hlavičkoval Miloš Kerkez, trefil však jen břevno. Horní tyč poté orazítkoval rovněž Fernandes.

Začátek druhého dějství se nesl ve značně klidnějším tempu než celý první poločas. To se změnilo v 65. minutě, kdy hosté zahrávali po ruce Adama Smithe v šestnáctce pokutový kop. Ten nekompromisní trefou k tyči proměnil Fernandes. Další příležitosti už opatrná druhá půle nenabídla, a oba týmy se tak rozešly smírně.

Bournemouth tedy v této sezoně získal ze vzájemných utkání čtyři body. V příštím kole se 21. dubna představí na půdě Aston Villy, Manchester United přivítá o tři dny později Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele