30. kolo
30.03.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

Everton pokračuje v novoroční depresi, Bournemouthu předal tři body nešikovný Coleman

Bournemouth zvítězil ve 30. kole Premier League v domácím prostředí nad Evertonem 2:1. Diváci čekali na přesný zásah až do 64. minuty, kdy se hlavičkující Dominic Solanke trefil přesně pod břevno, a zapsal tak již 16. gól v sezoně. Karamelky kontrovaly až v 87. minutě, kdy se po nejistém zákroku brankáře Neta prosadil z dorážky Beto. Velkou ostudu si v nastaveném čase přivodil Seamus Coleman, jenž z naprosto bezpečné pozice ve vápně sklepl balon do vlastní sítě. Třešně tak zakončily březen bez jediné porážky.

Bodové odpočty dál míchaly tabulkou Premier League a ten nejčerstvější pro Nottingham udělal radost mimo jiné Evertonu. Ten byl dříve rovněž potrestán a i kvůli tomu se nacházel těsně nad sestupovým pásmem, ještě vážnějším důvodem nicméně byla série 11 ligových duelů v řadě bez výhry. Bournemouth byl v o poznání větším klidu, k čemuž mu pomohl i úchvatný obrat ze stavu 0:3 proti Lutonu.

V úvodu utkání přežil Everton tutovou šanci domácích. Nejprve Jordan Pickford vyrazil dalekonosnou střelu Antoineho Semenya, načež dorážel Lewis Cook, který z v jasné gólovce vysoko přestřelil bránu. Na druhé straně se k nadějnému zakončení propracoval Dominic Calvert-Lewin, jehož pohotové zakončení k pravé tyči vytěsnil obětavým skokem Neto. Krátce před odchodem do kabin zahrozil Semenyo, jehož skrytá trefa orazítkovala tyč.

Třešně šly do vedení po hodině hry, kdy se na konci pohledného přechodu z obranného rozestavení pověsil do vzduchu Solanke a hlavou nechytatelně zakončil pod břevno. Everton působil i přes gólový deficit bezradně a příliš starostí domácímu celku nedělal. I přesto se v 87. minutě dočkal vyrovnávací trefy. Neto předvedl hrubku při rutinním zákroku, čehož využil Beto a s klidem poslal míč do prázdné brány. V nastaveném čase přišla ještě větší minela na druhé straně, když osamocený obránce Coleman z naprosto bezpečné pozice nasměroval balon po centru soupeře do vlastní sítě.

Everton tak na dvě po sobě jdoucí výhry ve vzájemných duelech nenavázal a nezapsal tentokrát ani bod. V příštím kole se představí 2. dubna v Newcastlu, Bournemouth přivítá tentýž den Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele