31. kolo
02.04.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Justin Kluivert (© AFP)

Crystal Palace doplatilo na neuznaný gól. Vítězný vzorec Bournemouthu aplikoval Kluivert

Hráči Bournemouthu zvítězili ve 31. kole Premier League nad Crystal Palace 1:0. Hosté byli sice po většinu času méně aktivním celkem, přesto se jim jako prvním podařilo skórovat. Kvůli ofsajdovému postavení ovšem trefa Eberechiho Ezeho neplatila. Regulérní byla naopak branka Justina Kluiverta v 79. minutě, která znamenala pro The Cherries zisk všech bodů již ve třetím utkání v řadě. Třešně přitom pokaždé rozhodly až v závěrečné fázi duelu. Londýňané tak na jihu Anglie prodloužili sérii venkovních nezdarů, když na cizím stadionu nevyhráli 10 ligových utkání v řadě.

Bournemouth si v minulých kolech upevnil postavení v klidném středu tabulky, když ze čtyř po sobě jdoucích duelů s týmy ze spodku posbíral 10 bodů. Výbornou formu navíc prokazoval Dominic Solanke, jenž v tabulce kanonýrů dohnal na třetím místě se nacházejícího Mohameda Salaha. Crystal Palace však bylo jedním z jeho nejméně oblíbených soupeřů, jelikož se proti němu ani v jednom z předchozích sedmi duelů neprosadil.

Defenziva Orlů znovu odolávala nájezdům Solankeho a jeho spoluhráčů. Nikdo z fotbalistů The Cherries nemohl vymyslet průlomovou přihrávku, jež by zafungovala na obranu hostí. A tak to byl nakonec Jean-Philippe Mateta, kdo zahrozil první. Uvolnil se v soupeřově šestnáctce a z otočky zamířil do míst, kde stál připravený Neto. Míč opět převzali domácí, ale neuspěli. V závěru poločasu se prosadil Eze, kdy po několika zaseknutích prostřelila Neta. Radost mu však překazil videorozhodčí, jenž v předcházející situaci objevil ofsajd.

I ve druhé půli museli fanoušci na větší příležitost chvíli čekat. Ta se dostavila až v 66. minutě, kdy míč vedl Miloš Kerkez až na hranici vápna, odkud vystřelil. Proti jeho ráně se však skvěle natáhl Dean Henderson. Trenéři obou celků zkusili oživit hru pomocí střídání, což se nakonec povedlo Andonimu Iraolovi, když Antoine Semenyo našel ve vápně Kluiverta, který bez váhání pálil a trefil pravou šibenici. V závěru se mohl asistující hráč zapsat sám mezi střelce, neboť obdržel nahrávku v pokutovém území. Rychlé vyslání míče směrem na bránu nicméně správnou cestou nebylo, protože Henderson balon pokryl.

Bournemouth tak potřetí za sebou zvítězil. Další utkání jej čeká 6. dubna s Lutonem, Crystal Palace se ve stejný den střetne s Manchesterem City.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele