5. kolo
17.09.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitality Stadium (© AFP)

Mizérie Chelsea pokračuje, Londýňané v propršeném Bournemouthu spalovali šance

Hráči Bournemouthu remizovali v utkání pátého kola Premier League na domácí půdě s favorizovanou Chelsea 0:0 a opět se nemohli radovat z vítězství. Zápas nabídl mnoho příležitostí, Nicolas Jackson a Raheem Sterling dokonce rozezvučeli brankovou konstrukci, gólu se však ani oni nedočkali. The Blues tak i kvůli skvěle chytajícímu Netovi již počtvrté v ročníku ztratili body a čelo tabulky se jim notně vzdaluje.

Milionové posily Chelsea společně s Mauriciem Pochettinem na lavičce zatím nedělaly svým fanouškům příliš radosti, o čemž svědčila pouhá jedna výhra, a to s Lutonem. V posledním kole navíc Blues nestačili na Nottingham, se kterým prohráli 0:1. Argentinský trenér tedy ve dvoutýdenní pauze mohl přemýšlet nad tím, jak vylepšit výsledky papírově silného týmu. K lepším zítřkům se chtěli Londýnané vydat v Bournemouthu, jenž dosud nepoznal chuť vítězství.

The Blues začali na Vitality Stadium téměř ideálně, když po pár minutách mohl skórovat kapitán Conor Gallagher, to by ovšem nesměl po pasu Mychajla Mudryka poslat míč stehnem z malého vápna mimo bránu. Mladý Ukrajinec poté ve 14. minutě rozjel akci pro Jacksona, jeho přízemní pokus z hranice šestnáctky ale orazítkoval pouze levou tyč. Na druhé straně hřiště se pak heroickým zákrokem proti Dangu Ouattarovi zaskvěl hostující brankář Robert Sánchez. Oba týmy i po zbytek první půle hýřily aktivitou, skóre se však do pauzy nezměnilo.

Druhá půle začala přesně tam, kde první skončila. Sterling totiž v 51. minutě trefil z přímého kopu břevno. Balon poté zatančil na brankové čáře a šťastně se odrazil k Levimu Colwillovi, jeho dorážka ale neplatila kvůli ofsajdu. O čtvrt hodiny později po rohovém kopu doslova čaroval Neto, kterému ve skrumáži těl a odrazů míče pomohla i trocha štěstí. Hosty z Londýna pak opět podržel Sánchez reflexním zákrokem nohou po střele Dominica Solankeho. Ve festivalu brankářských zásahů se pokračovalo i na konci utkání, v hlavní roli byl opět Neto s důležitým zákrokem jak proti hlavičce Jacksona, tak střele Cola Palmera.

Chelsea se ani po reprezentační pauze nezvedla a z Bournemouthu si odvezla pouze bod. Další zápas bude oba celky čekat 24. září. Blues změří síly s Aston Villou, The Cherries se poté střetnou s Brightonem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele