35. kolo
06.05.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs těsně zdolali Palace

Tottenham Hotspur porazil ve 35. kole Crystal Palace 1:0. V nastaveném čase prvního poločasu rozhodl Harry Kane, Spurs tak dál sní o top čtyřce.

V patnácté minutě domácí zachraňovali velkou hrubku. Hosté už se hnali skoro sami na Forstera, ale Lenglet se ještě stihl vrátit a úspěšným zákrokem situaci uklidnit. Dvě minuty na to se mohli dostat do vedení domácí, když po rohovém kopu napálil Romero břevno. Ve 35. minutě skvěle zasáhl Cheick Doucouré, když si Son Hung-min už nabíhal na přízemní pas někde na penaltě, ale hráč hostí stihl do této přihrávky sáhnout.

V nastaveném čase prvního poločasu se domácí nakonec dostali do vedení. Pedro Porro na pravé straně ještě stihl balon zachytit na hrací ploše, poté poslal před bránu parádní centr. V šestnáctce se nejvýše ze všech dokázal dostat Harry Kane, jehož střel hlavou o zem byla nechytatelná. Kapitán Spurs navíc vstřelil 209. ligový gól a stal se druhým nejlepším střelcem historie Premier League. Před ním už je jen Alan Shearer s 260 trefami.

Ve druhém poločase se na zajímavější akci čekalo půl hodiny, poté se slova ujal do té chvíle poměrně nevýrazný Son Hung-min. Korejec si výborně naběhl za obranu, ale brankář Sam Johnstone jej dokázal dostat do úhlu a jeho pokus následně vyrazil. To už bylo vše, co duel nabídl, a tak zůstaly všechny tři body u domácího celku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele