12. kolo
19.10.2022 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Manchesteru United (© AFP)

United si bez problému poradili se Spurs

United od prvních minut v zápase až překvapivě dominovali a hosté jen díky famóznímu Llorisovi, který zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře, neinkasovali gól. Po přestávce šli domácí zaslouženě do vedení, když se po pěkné akci prosadil Fred, jehož ne úplně povedenou střelu tečoval do vlastní brány jeden z hostujících obránců. V 69. minutě přidal druhou branku Fernandes, jenž z hranice vápna technicky uklidil míč k pravé tyči.

Manchester měl ještě několik dalších gólových šancí, ale třetí branku nepřidal. Rudí ďáblové si po výborném výkonu připsali výhru 2:0 a nyní ztrácí jeden bod na čtvrtou Chelsea. Spurs zůstali na třetím místě.

United vlétli do zápasu nebojácně a od prvních minut soupeře jednoznačně přehrávali. V první vážnější příležitosti se objevil Fred, který pohotově pálil z hranice vápna, nicméně jeho střelu zlikvidoval pozorný Lloris. V 11. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Antony a po jeho krásné střele zazvonila tyč.

Domácí rychle a přesně kombinovali a dostávali se snadno do dalších příležitostí. Ve 21. minutě Fernandes vyslal krásnou přihrávku na Rashforda, ten převzal míč a v malém vápně vystřelil prudce k levé tyči, jeho pokus ovšem fantasticky zlikvidoval Lloris. O minutu později zahrávali Rudí ďáblové přímý kop z výhodné pozice. Fernandesovu střelu do levé části branky znovu pokryl skvěle chytající brankář hostů.

Spurs byli v úvodní půlhodině pod velkým tlakem a jen díky Llorisovi neinkasovali gól. Ve 25. minutě vystřelil z hranice vápna Rashford a francouzský gólman měl opět práci. O minutu později se průnikem ze strany prezentoval Dalot, jeho přetažený centr si našel na zadní tyči Shaw a krásným volejem provětral rukavice brankáře Tottenhamu. Ve 29. minutě se pohotovou ránou kousek za šestnáctkou uvedl Casemiro, jenže ani on gól nevstřelil.

Hosté zahrozili až v závěru poločasu. Pěknou přihrávku obdržel Harry Kane, balón si zpracoval a poté vystřelil k pravé tyči, de Gea se ovšem nenechal zahanbit a svůj tým rovněž podržel. United i přes obrovskou převahu v prvním poločase branku nedali.

Po přestávce se domácí konečně dočkali. Sancho vracel míč na pokutové území, kde se ke střele odhodlal Fred, jeho pokus změnil po nešťastné teči jednoho z hostujících obránců směr, a balón zapadl k pravé tyči. Vzápětí mohl jít Manchester do vedení 2:0, každopádně při prudkém pokusu Rashforda se opět vyznamenal famózní Lloris.

V 52. minutě zajel tvrdě do protihráče Casemiro a po zásluze viděl první žlutou kartu v utkání. Spurs se vůbec nedostávali do šancí, výjimkou byla obrovská šance Kanea, jehož gól by ale stejně neplatil, protože se nacházel v ofsajdu. V 69. minutě United sehráli rychlou akci, balón se na hranici vápna dostal k Fernandesovi a ten technickou střelou k pravé tyčce vstřelil druhý gól Manchesteru. V 74. minutě se po krásné samostatné akci prokličkoval až do malého vápna Rashford, jeho tvrdou ránu však znovu skvěle pokryl Lloris.

United si už zbytek střetnutí pohlídali a po dominantním výkonu vyhráli 2-0.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím zlehka nesouhlasit s opisovačem z tipsportu. Zde aktuální kurzík 2,4-3,63-2,85. Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasit s dodavatelem dat a posléze s opisovačem je cesta do pekel. Musí ve vlastním zájmu vypsat kurz tak, aby co nejmín prodělal. Ví, že jsou sázkaři, kteří jim nehezky zatápí.

Reagovat
Pharrell

Tip 2. 1-2 1-3 Spurs win

Reagovat
hematop

Tip 2-0 (Fernandes, Fred)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele