3. kolo
20.08.2022 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Palace otočil s Aston Villou

Crystal Palace porazil ve třetím kole Premier League Aston Villu 3:1. Hosty sice poslal do vedení Ollie Watkins, domácí však vývoj duelu otočili díky dvěma brankám Wilfrieda Zahy a jedné přesné trefě Jean-Philippa Matety.

Uběhlo pouhých pět minut a Aston Villa se dostala do vedení. Leon Bailey chytře hlavou přiťukl míč na kopačky Ollieho Waktinse, který jej mezi obránci udržel a poslal jej z jeho pohledu k levé tyči Guaitovy brány. Villans se však moc dlouho z vedení netěšili, protože za dvě minuty bylo srovnáno. Wilfried Zaha převzal u půlící čáry přihrávku od Edouarda, poté si dokázal odstavit dva protihráče a namířil si to rovnou do pokutového území. Nebyl v úplně ideálním úhlu, přesto levačkou míč perfektně nasměroval k zadní tyči.

Ve 26. minutě už se domácí radovali ze druhého gólu, který však záhy zrušil sudí u videa kvůli ofsajdovému postavení Jeffa Schluppa. Před přestávkou Eagles zahrozili znovu, když Zaha dlouhým pasem našel Ayewa, který nechal vyniknout gólmana Martíneze. Ten proti stejnému soupeři uspěl i z kraje druhé půle, který se proti němu ocitl sám, ale neuspěl. Zahrozili však i hosté, Leon Bailey v 51. minutě nasměroval merunu levačkou na břevno.

Chvíli před hodinou hry bylo živo ve vápně hostí. Lucas Digne zahrál rukou, což si hlavní rozhodčí došel prohlédnout k videu a následně pro Eagles odpískal pokutový kop. Toho se ujal autor první branky Wilfried Zaha, kterého Martínez sice nejprve vychytal, ale balon vyrazil jen zpět k němu a napodruhé už to domácí útočník zvládl.

Definitivní potvrzení výhry si Crystal Palace připravil v 71. minutě. Tyrick Mitchell si na levé straně narazil se spoluhráčem a poté poslal na malé vápno povedený centr přesně na nohu Jean-Philippa Matety, který jej uklidil do odkryté sítě. Domácí ukázali, že bod s Liverpoolem nebyl náhodou a připsali si do tabulky další tři.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemá zde opisovač chybku???? 2,56-3,2-2,93 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele