14. kolo
29.10.2022 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Ben Davies (© AFP)

Kohouti se po Moorových trefách probudili. Senzační otočku zakončil v nastavení Bentancur

Bournemouth padl ve 14. kole Premier League na vlastním hřišti s Tottenhamem 2:3. Domácí se přitom po trefách Kieffera Moora dostali na začátku druhého dějství do dvougólového vedení. Poté se ale spící Spurs probudili a postupně se dopracovali až k vítězné trefě Rodriga Bentancura z nastavení. Hosté se tak po dvou neúspěšných kolech dočkali vydřeného triumfu.

Až v sedmém zápase utrpěl dočasně jmenovaný kouč Gary O’Neil svou první prohru na lavičce Bournemouthu, na ni ale hned navázala další v minulém souboji s West Hamem. Počáteční nadšení bylo tedy rázem pryč. Domácí navíc věděli, že snadné to nebudou mít ani proti Tottenhamu. Ten sice poslední tři soutěžní utkání nevyhrál, letošní bilance The Cherries se soupeři "velké šestky" byla ale žalostná, když všechny tři dosavadní střetnutí prohráli s celkovým skóre 0:16.

Navzdory nepříznivé bilanci se silnými soupeři šel ve 22. minutě do vedení právě Bournemouth. Rychlý brejk po pravé straně zakončil technickou přízemní střelou k levé tyči Moore. Domácí poté úspěšně zastavovali ofenzivní akce Tottenhamu přes střed hřiště a sami se dopředu příliš nehnali. Ani dalekonosný pokus Heung-Min Sona ze samotného závěru poločasu za zády pozorného Marka Traverse neskončil, a Tottenham tak měl v šatně o čem přemýšlet.

V kabinách toho hosté nejspíš nevymysleli mnoho a v 50. minutě znovu inkasovali. Adam Smith se blýskl excelentním centrem do vápna, kterým přesně našel hlavičkujícího Moora. Tottenham však přišel z rychlým kontaktním gólem. Za obranu domácích utekl Ryan Sessegnon, jenž míč po zemi posadil přesně na pravou tyč. O dorovnání brankového deficitu se v 73. minutě přesnou hlavičkou po rohovém kopu postaral obránce Ben Davies. Kohouti po vyrovnávacím gólu vycítili šanci a svého soupeře zásobovali nebezpečnými centry do vápna. Avšak ani Pierre-Emile Höjbjerg se svou jedovatou střelou z úhlu nevešel mezi tři tyče, a tak domácí zvládli remízu ubránit. Úsměv na tváři fanoušků Tottenhamu vykouzlil ve druhé minutě nastavení Bentancur, jenž dorazil míč do sítě po rohovém kopu.

Tottenham tak konečně zvítězil a udržel se na pohárových pozicích. V příštím kole 6. listopadu jej však čeká o poznání těžší soupeř, v domácím duelu bude totiž čelit Liverpoolu. Bournemouth o den dříve zavítá na hřiště Leedsu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kohout 1882

no Romero není uplně 100%, Tonda ho chce nechat hrát až na Marseille, takže obrana Dier-Lenglet, Davies a bože ať hraje Doherty nebo Spence místo toho šmouly Royala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele