18. kolo
31.12.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Jordan Ayew (© AFP)

Palace napravilo domácí výbuch s Fulhamem a zvítězilo. Z rohů soupeře sestřelil Olise

Závěr roku 2022 zvládli hráči Crystal Palace na výbornou, když v rámci 18. kola Premier League zvítězili na hřišti Bournemouthu 2:0. Obě branky padly v první půli po rohových kopech Michaela Oliseho, který nejprve v 19. minutě vybídl ke skórování Jordana Ayewa a poté ke konci poločasu i Eberechiho Ezeho.

Fotbalisté Bournemouthu neprožívali ideální období, neboť po návratu do soutěžního rytmu již stihli vypadnout z domácího poháru, ve kterém nestačili na Newcastle. Náladu si nováček ligy nespravil ani na stadionu Chelsea, kde padl 0:2. Jeho další londýnský soupeř Crystal Palace rovněž nevstoupil po dlouhé pauze do nejvyšší soutěže šťastně, když i kvůli dvěma červeným kartám padl na domácím hřišti s Fulhamem 0:3. K nastartování vítězného motoru měl hostujícímu celku opět pomoci i dlouhodobě nejdůležitější hráč Wilfried Zaha, jenž měl dosud na svém kontě již šest ligových branek.

První čtvrthodina hry patřila spíše Orlům, kteří si dokázali vytvořit několik zajímavých šancí. Žádná z nich ale nijak výrazně neohrozila branku domácích. To se změnilo v 19. minutě, kdy rohový kop Oliseho přistál přesně na hlavě nehlídaného Ayewa, který překonal brankáře Vicenteho Guaitu a otevřel skóre. Ve 36. minutě Crystal Palace odskočilo už na rozdíl dvou branek, jak jinak než po rohu Oliseho. Mladý francouzský záložník tentokrát naservíroval míč po zemi přesně na hranici šestnáctky, kde stál připravený Eze, jenž z prvního doteku poslal míč nechytatelně ke vzdálenější tyči.

Po změně stran se do své zatím největší šance dostali hráči Bournemouthu. Dominik Solanke se ocitl ve velké příležitosti, kterou se pokusil zužitkovat tvrdou ranou pod horní tyč. Brankář hostů Guaita však pohotově zakročil a míč vyrazil. Domácí svůj herní projev ve druhé půli rozhodně zlepšili, což naznačovala i převaha v držení míče. Na zvrácení nepříznivého stavu to ovšem nestačilo.

Fotbalisté Crystal Palace tak uštědřili Bournemouthu na závěr roku další porážku. Orli se pokusí na skalp celku z jihu Anglie navázat 4. ledna, kdy na jejich hřiště zavítá Tottenham. Bournemouth vycestuje o den dříve na stadion Manchesteru United.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět se budu muset spolehnout na dodavatele dat pro naši jedničku. Moje znalosti a možnosti s jeho nelze srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

UMÍ, kluk jeden ušatá. Ale co to City? Měl by se stydět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele