10. kolo
30.10.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

Šok na Etihad Stadium, Crystal Palace odváží všechny body

Manchester City nečekaně prohrál v domácí klání desátého kola Premier League s Crystal Palace 0:2. Hostům výhru zařídili Zaha s Gallagherem, navíc jim pomohlo vyloučení Laporteho z konce prvního poločasu.

Šok na Etihad Stadium nastal už v šesté minutě. První střela hostů skončila v Edersonově síti. Conor Gallagher získal míč a následně si jej rychle předal s Wilfriedem Zahou. Krajní útočník Crystalu levačkou zamířil po zemi přesně k zadní tyči, brazilský brankář se natahoval marně. Domácí se dostali do první šance v 19. minutě. Po rohovém kopu sklepl Gabriel Jesus míč proti noze Rodriho, jehož pumelice zamířila do středu brány. Vicente Guaita svůj celek podržel. Těsně před pauzou pak přišla obrovská komplikace pro domácí. Aymeric Laporte byl v danou chvíli posledním hráčem, a tak musel zastavit Zahu, který se už chystal vyrazit dopředu sám na branku.

Ve druhém poločase se oba celky v šancích střídali. Nejprve Jack Grealish našel ve vápně úplně volného Rodriho, který se do balónu opřel. Španělský středopolař ale horní tyč hostující svatyně o pár centimetrů přestřelil. Poté se po velmi dobře kopnuté standardní situaci do vzduchu vyšplhal Marc Guehi, jehož hlavička minula břevno Edersonovy brány o pár čísel.

Po hodině hry přišly oba týmy o gól. Prvně Wilfried Zaha mířil úplně sám na bránu soupeře. Brankáře Edersona překonal střelou mezi nohy, avšak hned následně šel praporek pomezního rozhodčího nahoru. Opakovaný záběr mu dal za pravdu, jednalo se o metrový ofsajd. O minutu později se i domácí radovali z branky, oproti Zahovi navíc celkem dlouho. Foden naservíroval míč Jesusovi k zadní tyči, přičemž druhý jmenovaný úspěšně zakončil. Systém VAR ale odhalil, že Foden se už při přebrání míče objevil v nepatrném ofsajdovém postavení, takže branka neplatila.

V 77. minutě zahrozili hosté. Christian Benteke sklepl míč do strany pro Conora Gallaghera, který měl před sebou hodně prostoru. Položil si Cancela, ale místo u přední tyče branky Citizens nenašel. Ederson předvedl výborný zákrok. Crystal Palace se uklidnění dočkalo dvě minuty před koncem. Už to vypadalo, že zakončovat bude Wilfried Zaha, ale nakonec si balón ještě podržel a vybídl na pravé straně šestnáctky úplně volného Michaela Oliseho. Ten si všiml v ještě lepší pozici Conora Gallaghera, jenž úspěšně zavěsil k bližší tyči a potvrdil výhru hostů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Elmas

5:1

Reagovat
MCFC_8

Laporte a Grealish v poslednom case mimo...takto to aj dopadlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele