10. kolo
27.10.2019 17:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Tottenham šel brzo do vedení, tři body ale nakonec bere Liverpool

Tottenhamu se pomsta za prohrané finále Ligy mistrů nepovedla a z Liverpoolu odjíždí s prázdnou. Londýnský celek přitom utkání zahájil skvostně, vedení však ve druhé půli ztratil. Hosté zůstávají po prohře 1:2 ve středu tabulky, domácí zase drží na čele tabulky šestibodový náskok před Manchesterem City.

Po výhře v Genku, kde Reds odehráli poslední zápas Ligy mistrů, se do jejich sestavy vrátil pravý bek Alexander-Arnold a záložníci Henderson s Wijnaldumem. Po výletě do Belgie se tak Milner, Oxlade-Chamberlain a Keita museli spokojit pouze s lavičkou náhradníků.

Spurs si v Champions League naprosto s přehledem poradili s Crvenou Zvezdou Bělehrad, přesto jejich manažer Pochettino učinil několik změn. V defenzivní radě se místo Vertonghena a Daviese objevili Alderweireld s Rosem. Ve středu pole zase Winks s Eriksenem zacelili díru po Ndombelém a Lamelovi.

Hosté prožili doslova snový vstup do zápasu. Po pár vteřinách natáhl Son ke střele zpoza pokutového území, tečovaný pokus skončil na tyči, odkud se odrazil ke Kaneovi, jenž hlavičkou dorazil míč do brány - 0:1. Liverpool byl inkasovanou brankou evidentně zaskočený a dlouho se dostával do hry. Ve 24. minutě měl navíc velké štěstí, že Alli nedosáhl na přihrávku od Kanea. Alli ještě balón doběhl a předložil jej Eriksenovi, který nepřesně vypálil.

Až ve 27. minutě si domácí vytvořili kloudnou akci. Salahovu střelu i následnou dorážku Firmina ale zlikvidoval brankář Tottenhamu Gazzaniga. Za další dvě minuty rozehrál Alexandr-Arnold standardní situaci na Van Dijka, jehož hlavičku pod břevno vytáhl opět pozorný Gazzaniga. Reds se nadechli k náporu, do přestávky však vyrovnat nestihli.

Dvě minuty po změně stran se znovu blýskl Gazzaniga, jenž z brankové čáry vytáhl hlavičku Firmina po centru od Robertsona. Na následný rohový kop si naskočil Lovren, našel však jen Gazzanigovu náruč. Strážce svatyně kohoutů pak odkopem rozběhl Sona, který obehrál Lovrena i brankáře domácích Allisona, jenže z úhlu trefil jen břevno odkryté brány.

V 52. minutě se Liverpoolu povedlo vyrovnat. Fabinhův oblouček do vápna propadl za Rose k Hendersonovi, jež z voleje zamířil přesně ke vzdálenější tyči. O čtyři minuty později mohl skóre otočit Firmino, ale zblízka na Gazzanigu nevyzrál. Tři minuty poté nepokořil argentinského gólmana ani Wijnaldum, který hlavičkoval po centru Fabinha. Tlak Reds nicméně kulminoval.

V 74. minutě přišel rozhodující moment duelu. Aurier si v souboji s Maném ve vlastním pokutovém území počínal nešikovně a ve snaze odkopnout balón křídelníka Liverpoolu podrazil. Sudímu Taylorovi nezbývalo nic jiného, než odpískat penaltu, ke které se postavil Salah. Gazzaniga zůstal stát uprostřed brány, Salah však penaltu poslal kolem jeho levé nohy. V závěru měl Tottenham přece jen jednu šanci na vyrovnání. Rose se prosmýkl před bránu domácích, střela slabší pravou nohou mu ale nesedla a skončila na tribuně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzaniga - Aurier, Davinson, Vertonghen, Davies - Sissoko, N´Dombelé - Lucas, Lamela, Son - Kane

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
FC Parma

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele