6. kolo
21.09.2019 13:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester si dramatickým obratem poradil s Tottenhamem 2:1

Sobotní předehrávka mezi Leicesterem a Tottenhamem slibovala atraktivní podívanou a té se také diváci plnohodnotně dočkali. V zápase plném zvratů a kontroverzních situací nakonec triumfovali domácí, kteří o výhře 2:1 rozhodli brankou Jamese Maddisona pět minut před koncem.

Spurs přitom zdánlivě měli zápas pod kontrolou, když Serge Aurier zvyšoval po úvodní trefě Harryho Kanea již na 2:0, jenže jeho gól nebyl po zásahu videorozhodčího uznán kvůli mimořádně těsnému postavení mimo hru Heung-Min Sona. Foxes této nečekané vzpruhy využili k okamžitému vyrovnání zásluhou Pereiry a vítězný obrat pak korunoval Maddison parádní ranou zdálky. Tottenham tak po zápasech s Arsenalem a Olympiakosem znovu prohospodařil průběžné vedení a prodloužil svou sérii venkovních ligových zápasů bez vítězství, která se táhne již od ledna.

Video hrálo v zápase na King’s Power Stadium velkou roli již v první půli, když pro změnu neuznalo trefu Wilfrieda Ndidiho, a to rovněž kvůli ofsajdu. Místo toho udeřilo na druhé straně, když se Harry Kane nenechal rozhodit ani tím, že jej postrčil Caglar Soyuncu, a navzdory stěží kontrolovanému pádu dokázal brilantně usměrnit míč mimo dosah Kaspera Schmeichela.

Po hodině hry se zdálo, že Spurs míří za vítězstvím, když se gólově ujala parádní dělovka Auriera, jenže Sonovo postavení na začátku gólové akce bylo dle videotechniky rozhodčích nedovolené, byť šlo v tomto případě o pouhé milimetry. Leicester po této kontroverzní chvilce ožil a sotva pět minut nato i vyrovnal, když Vardyho tečovaný centr skončil u Pereiry, jenž nekompromisně napálil míč do sítě.

Závěrečná dvacetiminutovka tak nabídla strhující podívanou se šancemi na obou stranách, ale ujala se z nich jediná. V 85. minutě napřáhl z dobrých třiadvaceti metrů James Maddison a tvrdou ranou přesně k tyči dokonal obrat domácích na 2:1 a přinejmenším dočasný posun Leicesteru na třetí místo v tabulce. Tým Mauricia Pochettina zůstává s osmi body pátý a v příštím kole se pokusí spravit si doma chuť proti Southamptonu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Rostyg

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

VAR = smrt fotbalu jestli chtěj pískat milimetrové ofsajdy tak to potěš koště.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt nejsem fanoušek Spurs ale takový offside VAR neuzná ? Všem útočníkům když to vidím bych zakázal okamžitě možnost chodit do posilovny...Protože jak se napumpujete a budete mít o 1mm až 1cm větší bicák a rameno než soupeř tak jste prostě v ofsajdu....SMRT videu v Anglii vole ! Vše jinde by tato branka platila Španělsko,Německo,Italie,Nizozemsko,Francie,LM všude by tento gol platil a tady si nějaký kokotko hraje s 1mm no kurva to mě hodně nakrklo...Místo stavu 0:2 bude konec 2:1 díky videu

Reagovat
robbik

No bejt to tady v Česku, tak by to byl offside pouze podle toho, kterýmu týmu by to pomohlo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele