8. kolo
05.10.2019 13:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Brighton smetl Tottenham a připsal si druhé ligové vítězství

Špatné období zažívají hráči Tottenhamu, kteří po úterním debaklu od Bayernu Mnichov v Lize mistrů prohráli v Brightonu 0:3 a po osmi ligových kolech mají pouhých jedenáct bodů. "Kohouti" navíc přišli o brankářskou jedničku Huga Llorise, který si ošklivě poranil ruku v úvodu zápasu.

Hosté vstoupili do utkání špatně. Už ve 3. minutě nezvládl Lloris zpacifikovat centr Große a míč vyrazil přímo před Maupaye, který na rozdíl od Daviese dohrával situaci a bez potíží dorazil míč do prázdné brány. Francouzský brankář si navíc při dopadu ošklivě poranil ruku a musel být střídán.

V 10. minutě hrozili domácí podruhé. Stephens byl při standardní situaci zcela nehlídaný před pokutovým územím a z voleje napálil míč na bránu Spurs, Vertonghen ovšem obětavě vložil do střely svou hlavu.

Brighton byl nadále nebezpečnější a vyplynula z toho další branka. Connolly si naběhl na Burnův centr, a přestože Gazzaniga jeho patičku vyrazil, Davies dovolil mladému útočníkovi jednoduchou dorážku, kterou Connolly zvládl - 2:0.

Opaření hráči Tottenhamu byli všude později a Brighton mohl klidně přidat do poločasu i třetí branku. V 35. minutě Groß našel v šestnáctce Connollyho, ale ten zatím svůj druhý gól nepřidal. Domácí ostřelovali branku Spurs, ale nemířili přesně, a tak šli do šatny s ošemetným vedením 2:0.

I po změně stran Brighton hru kontroloval, ale na rozdíl od závěru prvního poločasu se nehnali tolik dopředu. Proto také diváci viděli první vážnější příležitost druhé půle až v 61. minutě, kdy byl Großově rohovém kopu opět před šestnáctkou nehlídaný Stephens, ale ani jeho druhá střela z voleje nemířila přesně.

O dvě minuty později byl Groß již v roli střelce, ale jeho snaha překvapit Gazzanigu střelou ze standardní situace z velkého úhlu nepřinesla gólovou radost. Ta přišla až o pár minut později, kdy si Connolly potáhl míč do šestnáctky, udělal kličku Alderweireldovi a jako zkušený mazák přesně zakončil k zadní tyči.

Tottenham paradoxně až třetí obdržená branka donutila k ofenzivní aktivitě, ale Son před Ryanem nedokázal zpracovat míč a vůbec nezakončil. Úspěšný nebyl ani Kane, který se sice kličkou dokázal odpoutat od obránce, ale v dobré pozici přestřelil bránu.

A když Ryan dokázal v 82. minutě díky rychlému vyběhnutí vychytat v tutové šanci Lucase Mouru i jeho nebezpečnou střelu o pár minut později, bylo již jasné, že všechny body zůstanou poprvé v sezóně v Brightonu.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Alderweirel/Sissoko, Davinson, Vertonghen, Davies - Dier, Ndombele - Lucas, Lamela, Son - Kane

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele