11. kolo
03.11.2018 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 2:3

Ani náročný program s plejádou zraněných hráčů s Tottenhamem nezamával natolik, aby londýnský klub ztratil body ve večerním duelu s Wolverhamptonem. Spurs si sice v závěru utkání zahrávali, neboť z velké části prohospodařili luxusní tříbrankový náskok, ovšem nakonec i tak uhájili výsledek 3:2 a posouvají se v tabulce na čtvrté místo před městského rivala z Arsenalu.

Tottenham dlouhodobě platí za bijce nováčků na prvoligové scéně a ve Wolverhamptonu jen rozmnožili úctyhodnou bilanci proti postupujícím týmům do Premier League, která nyní čítá 39 zápasů bez porážky, z toho 36 vítězných. V sobotu nastartovali výhru slepenými góly Erik Lamela a Lucas Moura, jež po změně stran podpořil Harry Kane. Domácí sice díky dvěma pokutovým kopům ještě střetnutí v posledních minutách zdramatizovali, ale víc toho už nestihli a připisují si třetí porážku v řadě za sebou.

Ospalý úvod zápasu ještě více zpomalilo zranění Moussy Dembélého, jenž opustil hřiště Molineux na nosítkách. Po pětadvaceti minutách se ale Spurs osmělili a v rychlém sledu za sebou strhli utkání jasně na svou stranu. Nejprve se o průlom skóre postaral po rychlé kombinaci s Heung-Min Sonem Erik Lamela a pouhé tři minuty nato pokořil Ruie Patrícia v brance soupeře i Lucas Moura. Brazilský driblér těžil na zadní tyči z perfektního pasu Kierana Trippiera a navzdory nevysokému vzrůstu s přehledem uklidil míč hlavou do sítě.

Teprve s dvoubrankovým mankem o sobě dali vědět i domácí, jenže o brzké snížení ještě do přestávky je smolně připravil verdikt sudích. Gólu Raúla Jiméneze totiž dle čárového rozhodčího předcházelo Moutinhovo postavení mimo hru, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2, byť opakované záběry ukázaly, že zkušený portugalský reprezentant se v ofsajdu nenacházel.

Přestože již měli Wolves po změně stran více ze hry a Hugo Lloris měl co dělat, aby lapil pokusy Jiméneze s Nevesem, jejich favorizovaný soupeř dostal ještě jednu brankovou příležitost a beze zbytku jí využil. Harry Kane nadvakrát procpal míč za Patrícia a připsal si první gól v posledních čtyřech zápasech.

Právě Kaneova trefa se nakonec ukázala být tou vítěznou, neboť Spurs následně polevili v koncentraci a darovali soupeři výhodu hned dvou pokutových kopů. Faulujícím hříšníkem byl v obou případech mladý stoper Julian Foyth, byť v prvním případě byl na vině v prvé řadě bohorovný Trippier, jenž se před vlastní brankou neúspěšně pokoušel nasadit napadajícímu Bonatinimu "jesličky".

Poté, co Rubén Neves nabídnutou příležitostí nepohrdl, následně Foyth srazil v šestnáctce i pronikajícího Jonnyho a také Raúl Jiménez jakožto penaltový exekutor obstál na výbornou. V tu chvíli domácím zbývalo jedenáct minut na dokonání nečekaného zmrtvýchvstání, ovšem s příchodem Davinsona Sáncheze již Spurs žádné další komplikace před vlastní brankou nepřipustili a odváží si tak všechny body za výhru 3:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Davinson, Alderweireld, Davies - Dembelé, Sissoko - Son, Eriksen, Alli - Kane

Reagovat
jk

Gazzaniga v poháru předvedl zase hodně slušný výkon ale na posazení Llorise to nevidím i přes ty jeho kiksy, které se po té párty s Giroudem a spol. fakt množí. Obrana je jasná, tam nemáme moc na výběr kvůli zranění, no jsem zvědav jak si Davies poradí s Dohertym

V záloze chci sakra vidět Winkse, ten druhej k tomu je otazník, Wolves mají ten střed zálohy celkem kreativnía mám pocit je Dembelé se tam bude při bránění točit jak hadr v kýblu, navíc asi nepřipadá v úvahu zatažení někoho z té ofenzivní dvojky Alli, Eriksen a doplnění útoku o dalšího hráče, to by bylo až moc offense, kor když hrajem venku. Vpředu bych to dneska viděl na Lamela, Moura, Eriksen a ať Lucas fakt hraje AM, Harry je jasnej.

Reagovat
DUCK11

Lloris - Trippier, Davinson, Aderweireld, Davies - Winks, Dembele - Lucas, Eriksen, Alli - Kane.

Eriksen a Alli sice po zraneni absolvovali cca 20 minút proti City v pondelok a vyše hodiny v stredu na West Hame, rád by som ich videl v zaklade, rovnako ako Winksa. Keď sú na ihrisku, má to sakra dynamiku. Winks tiež hral solidne a k nim Lucas, to defenziva Vlkov nezvádne udržať. Sissoko sice prekvapil proti City, no nechal by som ho na lavicke a Lamela a Son su dobrí ako žolíci, ak by bolo treba nahradiŤ Lucasa s Eriksenom okolo 60. minuty :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele