5. kolo
15.09.2018 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Tottenham nestačil na Liverpool, který nadále vévodí lize

Liverpool si nadále drží stoprocentní bilanci. V ostře sledovaném duelu zvítězil ve Wembley nad Tottenhamem. Kohouti si nechali svého soupeře utéct na rozdíl dvou branek. V závěru ještě snížili, ale druhé prohře v sezóně již nezabránili.

Manažer domácích Mauricio Pochettino musel při skládání sestav počítat s absencemi brankáře Llorise a záložníka Alliho. Prvně jmenovaného nahradil mezi třemi tyčemi holandský gólman Vorm. Dále argentinský stratég vsadil na čtyřčlennou obranu, před kterou v záloze operoval také Winks, jenž měl zacelit díru právě po Allim.

Lodivod Liverpoolu Jürgen Klopp nemusel řešit tolik trablí jako jeho protějšek na lavičce Tottenhamu a na trávník poslal veskrze očekávanou jedenáctku. Mírným překvapením byla možná absence Hendersona, jenž zůstal sedět na lavičce náhradníků. Největší hrozbou pro obranu Kohoutů pak měla být zabijácká trojka Salah, Firmino a Mané.

Zápas začal zhurta, když se hosté již v první minutě radovali z branky, ale veselí jim překazil asistent rozhodčího, jenž správně signalizoval Maného postavení mimo hru. Také další akce patřila Reds. Firminovi se sice nepodařilo míč propasírovat před bránu, ale svou snahou jasně ukázal, které mužstvo vstoupilo do utkání lépe.

Po šesti minutách hry zahrával Liverpool standardní situaci z nadějné pozice. K míči se postavil Alexander-Arnold, avšak svým pokusem příliš starostí Vormovi nenadělal. Spurs se poté konečně ukázali i vepředu, ale po tišší pasáži si další příležitost opět připsali hosté. Dier ve 22. minutě přihrávkou dozadu namazal Salahovi, jenž při postupu na bránu vystřelil na Vorma. Strážce svatyně Tottenhamu si s ránou egyptského šikuly nadvakrát poradil.

Sedm minut po Salahově šanci dostali i domácí šanci z přímého kopu, avšak exekutor situace Eriksen vypálil pouze do náruče připraveného brankáře Alissona. Ve 35. minutě zkusil štěstí Mané, ale Vorm jeho pokus bez potíží lapil. Gólově se poprvé urodilo ve 39. minutě. Rohový kop Liverpoolu vyboxoval s potížemi Vorm, následnou hlavičku Wijnalduma už ale holandský gólman chytal za brankovou čárou, což sudímu Oliverovi potvrdila také branková technologie.

I vstup do druhé půle vyšel lépe Reds. Vorm musel hned ve 49. minutě likvidovat pokusy Keity a Maného. Na druhé straně se k vyrovnání málem procpal Moura, k jeho smůle však šikovnou akci zakončil střelou po zemi, která skončila těsně vedle tyče Alissonovi brány.

V 54. minutě vedl útok hostí z levé strany Mané. Jeho pobídku před bránu ještě srazil bránící Vertonghen do tyče, odražený míč si ale našel Firmino, který jej doklepl do sítě a zvýšil vedení Liverpoolu. Za dalších děvě minut mohl Tottenham prohrávat o tři góly, když při brejku soupeře posunul Mané na volného Keitu, jehož ránu levou nohou musel vyrazit Vorm.

V 66. minutě chtěl snížit Eriksen, avšak pálil pouze těsně vedle. Devět minut před koncem se o slovo přihlásil také Salah, když zakončoval brejk. Vorm si jeho pokus pohlídal a podobně si poradil o několik okamžiků později, kdy štěstí zkoušel Mané. V 85. minutě vystřelil vedle brány na druhé straně Lamela.

V nastavení vyrobil velkou chybu domácí Trippier a Mané mohl definitivně rozhodnout, vystřelil však mimo cíl. Svého zaváhání ještě mohl litovat, neboť Tottenhamu se ještě podařilo snížit. Rohový kop Spurs propadl až na zadní tyč k Lamelovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Víc už ale Kohouti nestihli.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
habinity

Dúfam ze slepice ich výbuchaju

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:7

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele