35. kolo
20.04.2019 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Pomsta se vydařila. Man City doma udolal Tottenham a je zase blíž titulu

To, co téměř každý očekával a čeho se obávali fanoušci Liverpoolu, se dokonale naplnilo. Jen tři dny po heroickém postupu Tottenhamu do semifinále Ligy mistrů se Spurs střetli s Manchesterem City zase - tentokrát v Premier League. Z Guardiolova týmu opadl tlak a posunul se zase o něco blíž anglickému titulu. Zápas rozhodl jediným gólem osmnáctiletý Phil Foden.

Tentokrát už obrany obou soupeřů jakž takž fungovaly, a tak jsme se během jedenácti minut nedočkali čtyř gólů. Stejně jako ve středu byl však právě start na celém zápase nejzábavnější. Už ve třetí minutě potvrdil excelentní formu Son Hueng-min, který v evropském dvojzápase nasázel Citizens tři góly. Teď se už ve třetí minutě hbitě prohnal kolem Stonese a donutil Edersona k prvnímu vážnému zákroku.

Man City dle zvyku odpověděl bleskově. Krásnou akcí a gólově. Centr Bernarda Silvy našel na zadní tyči Agüera, ten míč ještě posunul hlavou na opačnou stranu malého vápna, no a dobíhající Phil Foden už bez větších potíží trknul merunu do odkryté sítě.

Tottenham tento direkt nepoložil, a ještě než skončila první čtvrthodina hry, doběhli Londýňané dvakrát až do šestnáctky Man City. Poprvé se do nebezpečného území nahrnul Christian Eriksen, ale ztroskotal na Edersonovi. O chvíli později sprintoval do vápna Son, jehož pokus zblokoval rovnou Laporte.

Tempo utkání pak logicky opadlo, čemuž neprospělo ani zranění Kevina De Bruyna, který musel už před koncem poločasu ze hřiště. Hrdinou Citizens se tak musel stát někdo jiný, velkou zásluhu na vítězství měl gólman Ederson, který zářil v úvodu klání, a pak i na konci první pětačtyřicetiminutovky, kdy zlikvidoval další samostatný nájezd Sona.

Ve druhém poločase měli stále více ze hry domácí, na rozdíl od poloviny první navíc nenechávali skuliny v defenzivě - proto byla hra méně akční. Velkou šanci definitivně rozhodnout měl po přihrávce Saného Raheem Sterling, ale skvostným zákrokem nohou jeho ránu zastavil Gazzaniga. Ojedinělou příležitost naopak k vyrovnání na opačné straně spálil Lucas. A tak zápas skončil nejtěsnější možnou výhrou Manchesteru City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
Pharrell

3:3

Reagovat
RadekVonCZE

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

Motivacia je po vcerajsom infarkte jasna, verim ze to zvladneme a poucime sa hlavne z tych chyb v obrane

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak Spurs buďte k něčemu v lize tenhle rok

Reagovat
smazaný uživatel

Mentálne i fyzicky odvarený, nemožnosť rotovať kvoli rozsiahlej marodke.

Lloris - Alderweireld, Davinson, Vertonghen - Walker-Peters, Wanyama, Foyth, Davies - Lucas, Alli - Son

Reagovat
El Cid z City

Mentálně jste před náma o světelný rok, obrovský červ musí vrtat v hlavách hráčů.

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
diastan

Verim, ze nas ten postup naopak nakopne aspon na ligu

Reagovat
diastan

nepostup*

Reagovat
smazaný uživatel

Povinna vyhra

Reagovat
MCFC_8

Pekne chlapci vybojovane, dnes Ederson podrzal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele