9. kolo
22.10.2017 17:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 4:1

Tottenham, Wembley a krize? Možná je to příliš předčasné tvrzení, ale po dnešním utkání se dá konstatovat, že tohle spojení už neplatí. Spurs především v úvodu utkání předvedli proti Liverpoolu famózní výkon a zaslouženě vyhráli 4:1. Radost v táboře Kohoutů je o to větší, že Reds porazili po devíti ligových neúspěších v řadě a Harry Kane se konečně probral i na národním stadionu.

O impozantní formě anglického útočníka ví snad celý svět. V posledních 12 zápasech za klub a reprezentaci nasázel 15 gólů (s dnešním zápasem má tedy těžko uvěřitelnou bilanci 13 utkání, 17 branek) - jenže ve Wembley se mu v Premier League vůbec nedařilo. Gól nedal, přestože se o to pokusil osmadvacetkrát. Pokus číslo 29 však vyšel. A pak ještě jeden...

Naopak Liverpool jen potvrdil, jak velké problémy dokáže mít proti skutečně silným soupeřům na jejich hřišti. Nebyla to sice taková potupa jako na Etihad Stadium proti Manchesteru City, kdy na tabuli svítilo po závěrečném hvizdu 5:0. Přesto se zadáci z Kloppovy družiny, v čele se stoperem Lovrenem, v rekordně zaplněném Wembley museli několikrát červenat. 80 827 diváků totiž bylo svědkem debaklu.

Tottenham do zápasu vlétl způsobem, jež jsme u něj v posledních dvou sezónách obdivovali. Vysoké tempo, presink po celé hrací ploše a strojově přesné a bleskové kombinace. Už ve čtvrté minutě vybídnul Trippier Harryho Kanea obloučkem k úprku a závěr už se dal předpokládat. Kane obešel Mignoleta, a přestože byl v tísni, zasunul míč za jeho záda.

Vedle hvězdy Albionu byl dalším důležitým společným jmenovatelem úvodních minut již zmíněný Dejan Lovren, avšak naopak v negativním slova smyslu. Stoper Liverpoolu zaváhal už při první brance, kdy neodhadl vysoký balón. Totéž zopakoval ve dvanácté minutě, kdy školácky podběhl další dlouhý míč a vpustil Kanea do protiútoku. Čerstvě nejlepší střelec aktuálního ročníku posléze milimetrovým pasem našel Sona a ten zvýšil už na 2:0.

Do dvacáté minuty to přitom mohlo být jednou tolik. Eriksen kouzelným obloučkem vypustil Sona, který z úhlu fantasticky vypálil a trefil břevno; a hned po pár desítkách vteřin se Son Hueng-min hnal do brejku 2 na 1 s Kanem. Přihrávku na volného šutéra však dokázal zastavit Matip.

Jediný pozitivní moment Liverpoolu v prvním dějství - a vlastně i v celém utkání - si fanoušci hostí užili ve čtyřiadvacáté minutě. Po hříchu ojedinělá šance vzešla z dobrého bránění Coutinha, jenž obral na půlící čáře Kanea a Jordan Henderson poslal parádním pasem do samostatného nájezdu Mohameda Salaha. Ten balón trochu se štěstím umístil přesně k tyči a vykřesal drobnou naději.

Ta však vydržela při životě jen do závěru poločasu. To už na hřišti nebyl mizerný Lovren, nad nímž Jürgen Klopp zlomil hůl a nahradil ho Oxlade-Chamberlainem. Ani ten ale nezabránil další chybě stopera ve druhé minutě nastavení. Eriksenův přímý kop totiž odvrátil Matip jen k Dele Allimu a ten nezaváhal. Z voleje míč napálil rovnou do sítě.

Definitivní pojistku přidal pár minut po obrátce kdo jiný než Harry Kane - objektivně nejzabijáčtější kanonýr posledních dnů i týdnů. Centr z pravé strany vyrazil Mignolet k Vertonghenovi, a přestože Belgičanovu střelu zastavil na brankové čáře Firmino, Kaneova dorážka skončila v síti. A šance Liverpoolu v propadlišti dějin...

V Premier League však týmy nic nevypouštějí, a tak se Coutinho a spol. hnali alespoň na snížením, k čemuž měli několik příležitostí. Výtečně ale zachytal Hugo Lloris, který se zaskvěl parádní robinzonádou právě proti brazilskému záložníkovi. Postupně vychytal i pokusy Morena, Milnera a znovu Coutinha, no a nakonec perfektně zareagoval i Salahovu ránu zblízka.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sám som prekvapený, ale rád by som videl Sissoka miesto Alliho v tomto zápase.

Lloris - Alderweireld, Davinson, Vertonghen - Trippier, Dier, Winks, Davies - Sissoko, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

misto Winkse Sissoko a Alli musi hrat v minulem zapase hodně bojoval a bylo tam velke nasazení ,za mě jasný základ

Reagovat
smazaný uživatel

winks je top

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Alli)

Reagovat
AjaxFans

Ajax 4:1 ,spurs též.Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele