26. kolo
04.02.2018 17:30 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 2:2

Těžko hledat jednoduchá slova ke zhodnocení právě skončeného zápasu Liverpoolu s Tottenhamem. Zdánlivě poklidný duel hraný ve výtečném tempu dospěl do šíleného závěru se dvěma kandidáty (minimálně) na gól měsíce a dvěma penaltami. Dechberoucí čtvrthodina nakonec krásnému utkání přisoudila výsledek 2:2.

Jelikož se střetly dva celky vyznávající ofenzivní a ve většině případů i atraktivní pojetí hry, každý od zápasu očekával parádní útočnou podívanou. A tyhle představy se začaly plnit už po dvou minutách hry, byť s přispěním obrovské minely Erica Diera. Jeho zbrklou zpětnou přihrávku totiž zachytil Mohamed Salah, jenž zakončil snadný samostatný nájezd gólovou střelou k tyči.

Neuběhlo znovu ani pět minut a Liverpool mohl vést dokonce o dvě branky. Mané v silovém a běžeckém souboji přetlačil nedůsledného Sáncheze a na bránu uháněl pro změnu z úhlu. Přihrávku před bránu ale pokazil a z velké šance nebylo nic.

Ďábelský start Liverpoolu plný presinku po celém hřišti, tolik Kloppovsky typický pro úvody velkých zápasů, dělal Tottenhamu obrovské problémy - přesto se už v první polovině dostal k náznaku zajímavé příležitosti. Son dostal dobrý míč do vápna a jal se pálit, jenže v poslední chvíli mu do střely skočil Van Dijk.

Divokou dvacetiminutovku orámoval ještě James Milner, jehož tečovaný centr div nezapadl za Llorisova záda. Tempo zápasu neupadlo, ale šancí se ve druhé části prvního dějství rodilo méně. Po půlhodině hry lapil Lloris hlavičku Van Dijka, v dobrých pozicích se později ocitli Firmino i Alexander-Arnold, ale jejich zpětné pasy skončily kořistí zadáků Spurs. Krátce před pauzou pak poprvé vypálili i hosté, Dembélé se opřel do odraženého míče a Karius musel bryskně k zemi.

Ve druhé půli Liverpool poprvé propadl v defenzivě a krátce před odehranou hodinou musel Karius odvážně zastavit nájezd Sona. Gólem neskončila ani dorážka Alliho - pro Liverpool šlo každopádně o důrazné varování.

Varování, které si Reds očividně vzali k srdci, protože v dalších minutách bránili výtečně. Van Dijk s Lovrenem úpěnlivě odráželi veškeré pozemní i vzdušné útoky, nevyšel ani partyzánský úskok od Dele Alliho, jenž byl za simulaci ve vápně oceněn pouze žlutou kartou.

Již pověstně špatná obrana Liverpoolu ale nakonec přece jen zaúřadovala a odstartovala jednu z nejšílenějších pasáží letošní sezóny Premier League. Deset minut před koncem Karius nedůrazně vyrazil míč jen na hranici vápna, kde jej nedokázal odkopnout Emre Can a balón se stal kořistí fenomenální pumelice do šibenice od Victora Wanyamy. Jen o pět minut později Lovren promáchl pas Alliho na Harryho Kanea a Karius zastavil nejlepšího střelce ligy jen za pomoci faulu.

Tehdy se ale začal psát další bláznivý zvrat. Loris Karius totiž netradičně zůstal stát uprostřed brány a Kaneovu penaltu díky tomu hravě vyrazil. Forvard Tottenhamu pak nevěřícně kroutil hlavou, když Mohamed Salah na začátku nastaveného času předvedl úžasnou individuální akci, obešel ve vápně tři obránce a nakonec přehodil i gólmana Llorise.

Euforie na Anfield Road nemohla být větší, o to hořčeji pak chutnal úplný závěr. Na popud lajnového se sudí Jon Moss vrátil k situaci, kdy Van Dijk trochu neohrabaně nakopnul Lamelu ve snaze odkopnout míč a kopala se další desítka. Tu už Harry Kane svým jubilejním stým gólem v Premier League proměnil a ustavil konečný výsledek 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tohle bude jinej level než ubohý united,věřím že to bude parádní bitva,tip:1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs na hrad.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi nemocny pacient Myslel jsem ze tato predstava je jen vyplod fanousku ze zapomenute casti Manchesteru. (Undimited)

Ty ale fandis Kohoutum

Reagovat
Hardwell

5:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Davinson, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Eriksen, Alli, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Live vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
YNWA__MSN

Tottenham je banda špinavejch ulhanejch a simulanckejch parchantů....3 upadnutí a simulace ve vápně a z toho 2 nepravem narizený penalty....Uz to vypadalo na paradni vitezstvi, po tom co byl liverpool celej druhej polocas pod tlakem...zamrdany simulanti...zamrdany a slepy rozhodčí

Reagovat
Frank Lampard 8

Vzhledem k tvým názorům je docela divné, že fandíš Barceloně a Plzni.

Reagovat
smazaný uživatel

Komedie, komedie, komedie! Je mi Liverpoolu líto.

Holá, hola, video volá. Nebo dodatečné tresty od svazů.

Vždyť je to tak trapný.

Reagovat
YNWA__MSN

je to na infarkt...momentalne mi bude trvat tak dve hodiny nez to zase vydejcham....Alli simulace ve vapne-zluta...kane to dost prihral...pak 2:1 v 94minute a co se nestane zase nejakej picus v bíém dresu upadne ...a penalta...NESPRAVNE NARIZENA

Reagovat
pan_Péťa

Chtel jsem rict, ze ten zapas byl celkem dobre piskany (sledoval jsem jen highlights), ale ty dve penalty to je teda extraclassa..

Reagovat
YNWA__MSN

zabit slepice

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele