38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
1 : 7
(0:3)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Tottenham Hotspur 1:7

Kdyby tak Harry Kane svou formu načasoval o něco lépe, možná by Tottenham mohl být Chelsea ještě nepříjemnějším soupeřem. Jen před třemi dny sestřelil Leicester čtyřmi góly, v neděli pak anglický kanonýr zakončil sezónu hattrickem, kterým svému klubu pomohl ke kruté výhře 7:1 nad již sestupujícím Hullem. Pro Spurs tento debakl nic neřeší, Kane si však suverénně pojistil korunu pro krále střelců - během celého ročníku nasázel fantastických 29 branek.

Takovou porci v historii Premier League (v systému 20 týmů a 38 zápasů) dokázali nastřádat jenom Alan Shearer, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez (všichni 31), Kevin Philips, Thierry Henry, Robin van Persie (všichni 30) a Didier Drogba (29). Harry Kane se tak přidal do skutečně vytříbené společnosti.

Dnes už zřejmě největší hvězda Albionu zahájila svou honbu za druhou Zlatou kopačkou v řadě velmi záhy. Po deseti minutách hry převzal na kruhu míč od Eriksena a levačkou vyslal na bránu přízemní ránu přesně k tyči. Ten rozvlnil síť - stejně jako za pouhé dvě minutky, kdy Harry Kane sklepl do sítě zpětnou přihrávku Trippiera.

Psychika již tak rozloženého Hullu šla do kytek v nastaveném čase první půle. Dier vybojoval míč ve středu pole, Kane vyslal do vápna Sona, ale ten si za sebou všiml lépe postaveného Dele Alliho. Ten se zachoval nemilosrdně a svým osmnáctým gólem v sezóně zvýšil už na 3:0.

Do druhého dějství nastoupil Tottenham až příliš uvolněně a v šestašedesáté minutě ho Tigers potrestali. Vertonghen chyboval, Sam Clucas předal Niassému, ale ve vápně se k němu míč vrátil. Ryšavý záložník pak domácím fanouškům dal alespoň maličký důvod k radosti, když i přes snahu blokujících Diera s Alderweireldem propasoval míč do sítě.

Jenže závěrečná dvacetiminutovka patřila zcela jednoznačně Tottenhamu. Wanyama uklidil do sítě fantastický přímý kop Eriksena a po chvíli završil v samostatném úniku svůj hattrick Harry Kane. Závěr už byl pouze symbolický - parádně se trefil ještě Ben Davies a na konečných 7:1 uzavřel po centru Trippiera stoper Toby Alderweireld.

Hull se tak dost nedůstojným způsobem rozloučil s Premier League, v příští sezóně se v urputných vodách Championship bude pokoušet o rychlý návrat. Ne tak Marco Silva, jenž kývnul na nabídku Watfordu a i na podzim se na jeho sympatické metody můžeme těšit.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vorm - Alderweireld, Dier, Vertonghen - Trippier, Wanyama, Lesniak, Davies - Eriksen - Kane, Janssen

Reagovat
Kohout 1882

Nebylo by špatné, jen bych nechal zachytat Lopeze

Reagovat
HullCity

Tak snad nám nenaloží jak Leicesteru,i když je pravda,že si přeji aby Kane byl nejlepším střelcem PL...

Marshall-Elabdellaoui,Davies,Dawson,Ranocchia,Tymon-Clucas,N´Diaye,Huddlestone,Bowen-Niasse.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

13 gólů během 2 zápasů,Kane rovnou 7 a to jim o nic nešlo,klobouk dolů teda.A Gunner14 pro Arsenal je EL taky něco jako sestup,nebo ne?

Reagovat
Kornovec

byl jsem tam! ranec od zacatku a domaci na ne nemeli. ze zapasu si budu taky pamatovat pokriky na trenera, aby zustal u tymu.

Reagovat
popltak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele