28. kolo
26.04.2017 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 0:1

Tottenham se zvládl oklepat ze sobotního vyřazení z FA Cupu a na půdě Crystal Palace díky brance Christiana Eriksena zvítězil 1:0. I nadále tak stíhá vedoucí Chelsea, na kterou momentálně ztrácí 4 body.

Samotné utkání nenabídlo příliš oku lahodící fotbal, hrálo se převážně ve středu pole, kde se bojovalo o každičký metr. Lépe do zápasu vstoupili domácí fotbalisté, kteří svým aktivním přístupem nutili soupeře k chybám a nedovolili mu utkání pořádně dominovat. Sami si ale velké příležitosti nevypracovali - za zmínku stojí snad jen přízemní střela Bentekeho, se kterou si ale Lloris v klidu poradil, a závar po rohovém kopu Townsenda, kdy se ale Sakho k zakončení nakonec nedostal. Do kabin tak oba celky odcházely za bezbrankového stavu.

Že Pochettino nebyl s výkonem svých oveček spokojen, dokumentuje i fakt, že se o poločasové pauze odhodlal hned ke dvěma změnám - Wanyamu a Dembeleho nahradili Sissoko a Son. Zároveň došlo ke změně v rozestavení - z původního 3-4-3 Spurs přešli na 4-2-3-1 a tato změna se rozhodně vyplatila.

Hosté takřka okamžitě začali kontrolovat průběh hry a domácí celek se za polovinu hřiště dostával jen sporadicky. Po deseti minutách druhé půle navíc přišla první obrovská šance - po centru Walkera se na zadní tyči zjevil zcela osamocený Alli, jenže branku poněkud překvapivě minul.

V nadějných pozicích se objevil ještě Kane a Walker, jenže ani jeden z nich Hennesseyho překonat nedokázal. To se podařilo až necelých patnáct minut před koncem Eriksenovi, který napřáhl z úctyhodných 25 metrů a parádní ranou přesně k tyči rozhodl o osudu utkání. Ve zbylých minutách si již Spurs svůj náskok pohlídali a pokračují tak ve stíhací jízdě za svým rivalem.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Crystal bude chtít vyhrát 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to budou chtít i Spurs

Reagovat
Franck

Big Sam říkal, že pošetří opory na víkendový důležitý kolo, a taky prý titul víc přeje kohůtom...ale Zaha s Bentekem něco snad dají... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:4, přání 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme už i s Dannym v sestavě, tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tuxedo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tá forna CP je neuveriteľná.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
cerwi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele