9. kolo
17.10.2015 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 0:0

Start Jürgena Kloppa na lavičce Liverpoolu byl velmi očekávaný, stejně jako návrat Premier League po dvoutýdenní pauze. Šlágr mezi Tottenhamem a Reds však nezaujaté diváky zklamal. Dlouhé pasáže se na hřišti příliš nedělo, hráči měli problémy především ve finální fázi, a na White Hart Lane tak nepadl jediný gól.

Na hráčích Liverpoolu bylo vidět, že se pod novým lodivodem touží předvést v tom nejlepším světle. První dvacetiminutovka byla z jejich strany velmi aktivní, Reds presovali fotbalisty domácích i u jejich vápna a zaslouženě se dostali do první velké šance zápasu. Rohový kop prodloužil hlavou Can a Origi další hlavičkou orazítkoval břevno. Od belgického útočníka jsme se však žádného dalšího pozitivního přínosu nedočkali.

Klopp měl už při debutu velkou potíž s útočníky - zranění totiž naráz skosilo Daniela Sturridge, Dannyho Ingse, Christiana Bentekeho i Roberta Firmina. Divock Origi tak zůstal Liverpoolu jako jediný forvard, s debutem v Premier League se ale nepopasoval příliš dobře. On i jeho spoluhráči ostatně po zmíněných dvaceti minutách odpadli a kromě Lallanovy střely už nechali celý poločas napospas Tottenhamu.

Pochettinovu partu poznamenal zdravotní problém hned zpočátku duelu. Po deseti minutách odstoupil zraněný Chadli, místo něhož nastoupil Clinton N’Jie. Právě on si připsal první střelu na branku z hráčů Tottenhamu; domácím však tento počin zabral celou půlhodinu snažení. Závěrečná čtvrthodina už byla poměrně atraktivní, a to především zásluhou Spurs.

Ve stoprocentní šanci se po šťastné přihrávce Eriksena objevil Harry Kane, který ale pokračoval ve svých matných výkonech v letošní sezóně, a tak Mignolet jeho slabou střelu dokázal vyrazit. Dorážku Dele Aliho pak zblokoval Mamadou Sakho. Liverpool v těchto chvílích netušil, kde mu hlava stojí, Tottenham toho ale nevyužil. Nadějnou pozici ke střelbě do přestávky měl i N’Jie, jenž po minele Škrtela pálil zpoza vápna těsně nad.

Po změně stran ještě výrazněji vyvstal největší problém utkání. Tichá atmosféra na White Hart Lane sice nepoznamenala hráče, kteří bojovali naplno, avšak ve finální fázi jeden vedle druhého troskotali. Lucas střílel do Llorise, stejně jako Origi. Až pět minut před koncem měl výbornou pozici po akci Eriksena Harry Kane, ale Mignolet z tohoto souboje vyšel opět jako vítěz. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
LokoLFC

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 REDS na scénu

Reagovat
M1ck0

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp první vítězství

Reagovat
raduinho

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
REPLIKATOR

1:3 (Škrťel vlastní - 3x Sturridge)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Klopp vlastne odisiel z dortmundu? Vtedy som to nejak nesledoval, len som zachytil, ze si dava pauzu. Kazdopadne som ho tipoval na nejaky vacsi klub, tymto si vobec nepolepsil, ale asi chce vytiahnut priemerny looserpool medzi spicku ako v pripade dortmunndu

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje uši jsou průměrný ty šašku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele