25. kolo
06.02.2016 13:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Manchester City - Leicester City 1:3

Tohle začíná být zatraceně vážné! Leicester definitivně vyhazuje veškeré papírové předpoklady do koše a hlásí se do regulérního boje o titul! Dnes si snadno poradil s Manchesterem City na jeho vlastním stadionu a zásluhou dokonale disciplinovaného výkonu ho porazil 3:1. Po dvou gólech Roberta Hutha a jedné trefě Riyada Mahreze se Foxes aktuálně odpoutávají pronásledovatelům už na šest bodů!

Přestože se před měsícem oba celky rozešly po bezgólové remíze smírně, odvetný duel na Etihad Stadium začal pěkně zostra. Už po minutě utekl Riyad Mahrez na pravé straně Delphovi s Kolarovem a vykoledoval si faul. Zkrácený roh pak sám Alžířan zahrál a i díky Demichelisově nepřipravenosti zatloukl do sítě vedoucí gól Robert Huth.

Manchester toužil odpovědět v sedmé minutě, ale Silvův chytrý pas stačil přes Sterlingem sebrat pohotový Schmeichel. V počátku poločasu se hra přelévala ze strany na stranu, tempo bylo nesmírně náročné a Leicester byl záhy blízko druhému gólu. Albrightonův centr si sám před Hartem zpracoval Vardy, ale tentokrát byl nachystaný Joe Hart, jenž jeho pokus vyrazil.

Hra nahoru-dolů pak po čtvrthodině hry dovolila velmi dobrou šanci pro Davida Silvu, který si věděl rady ve vápně a snad by i mířil přesně, kdyby Morgan v pádu jeho střelu o kousek neodchýlil. Leicester odpověděl brejkem, na jehož konci byl opět Jamie Vardy. Tentokrát směřoval míč z jeho kopačky na Okazakiho ve vápně, jenž sice balón zasáhl, ale ne dokonale.

Závěrečných 15-20 minut prvního dějství však bylo poměrně jednostranných. Manchester City se jasně chopil taktovky utkání a v jednu chvíli měl držení míče až 80 procent. Kolarovův přímý kop však vytěsnil vynikající Huth, jenž vychýlil i centr směřujícího do jasné šance na Agüera. Argentinec se dostal ke střele až záhy, kdy prověřil Schmeichela z úhlu. Byla to zároveň po hříchu jediná rána na bránu Citizens v prvním dějství.

Druhý poločas však začal úplně stejně jako ten první. Dvě minuty po začátku parádně zapracoval Kanté, předal míč Riyadu Mahrezovi - no a to je už v letošní sezóně jistota. Geniální záložník si přehodil skluzujícího Demichelise, přešlapovačkou se zbavil i Otamendiho a slabší pravou nohou překonal bezmocného Harta.

Manchester City byl jako opařený a Manuel Pellegrini sáhl k razantní změně. Stáhl Tourého s Delphem a na hřiště přišli Fernando s Iheanacho; první jmenovaný hned záhy mohl snížit, jeho hlavičku po rohovém kopu však skvělým (a šťastným) zákrokem na brankové čáře vyrazil Schmeichel. Místo toho přišla šedesátá minuta, roh Albrightona, hlavička Roberta Hutha a bylo prakticky po zápase. Německý stoper totiž slavil už svůj druhý gól v utkání a Leicester vedl 3:0!

Kdo čekal v závěrečné půlhodině nějaký nápor od Manchesteru City, musel být zklamán nebo naštvaně kroutit hlavou. Leicester totiž ve většině zbývajícího času jasně dominoval, se svým soupeřem hrál regulérní bago, no a když se Citizens dostali k vápnu hostů, buď se míč ke Schmeichelovi vůbec nedostal, nebo to skončilo jako čtvrt hodiny před koncem při propagační ráně Agüera.

Dvakrát se naopak do šance dostal Vardy, ale nejprve jej vychytal Hart a při druhém pokusu rozvlnil jen boční síť. Pellegriniho svěřenci se probudili až v posledních pěti minutách, kdy už logicky s výsledkem nic nenadělali. Dočkali se pouze kosmetické úpravy, kterou zajistil hlavičkující Sergio Agüero po centru debutanta Celiny. Druhou gólovku po minele Simpsona už Argentinec nevyužil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (36)

Přidat komentář
diastan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

CITIZENS

porazit Lišky, tak zní úkol nic jiného než tři body pro domácí.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tohle bude big game

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt je ten, že tohle je pro nás opravdu klíčoví zápas, takže žádné blbosti v obraně a vyhrát (3:0 platí) ale bereme hlavně tři body

Reagovat
smazaný uživatel

Vardy ponoří Modráky do hluboké deprese tip 0:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Ovšem ten kurz 1,50 Hraje druhý s prvním!No zde je jasně vidět,že se ty kurzy vypisují nikoliv s přihlédnutím na formu,nebo na postavení v tabulce,ale pouze podle toho,kdo má jaké jméno.Pokud by totiž hrál s Manch.City místo Leicesteru Arsenal,nebo Manch.U,tak tam 1,50 nebude.Ono by tam nebylo ani kdyby se jednalo o Chelsea a že ta je momentálně až na 14.fleku.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosty souhlas...minuly zapas Leicester na liverpoolu za kurz 3 :-D hral osmy s prvnim...Da se na tom obcas slusne vydelat...ikdyz tento zapas vidim taky na vyhru domacich,ale ten kurz 1,5...to by ani ve snu nenapadlo vsadit...O hodne lepsi tip s kurzem 1,5 mi prijde Tottenham vs Wattford

Reagovat
fsada

Já to spíš vidím na remízku necháme se překvapit ....

Reagovat
vanGomm

Velice důležité utkání a dost možná,že i klíčové v boji o titul.Pokud ho Manch.City vyhraje,tak podle mého názoru vyhraje i ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

no to zas tak jasne neni, pokud vyhrajem a v pristim kole padnem se Spurs tak budou prvni oni...

Reagovat
smazaný uživatel

S Kohouty doma nepadneme spíše to bude 01 SBR, podle mě buď vyhrajeme, tak, tak 2:1 nebo (spíše vidím) na remízu 2:2

Chce to získat co nejvíce bodů za únor a pak uvidíme, jak dopadnou ostatní, Arsenal, Leicester a právě Tottenham.

Kohouti chytly dobrou formu a Lišky se stále vezou, alespoň, že ten Arsenal klopýtá pak by mohli Lišky porazit také a mi by jsme měli náskok, ale souhlasím, že zápas Manchester City - Leicester City je pro nás dost důležitý

Ideální:

Sunderland AFC - Manchester City 3 body

Manchester City 3-0 Leicester City 3 body

Manchester City 2-2 Tottenham Hotspur 1 body (hlavně neprohrát)

Newcastle United 1-3 Manchester City 3 body (venkovní zápas )

za únor mít nejméně 9 bodů, v tomto scénáři je 10 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland jsme už porazili 0:1

Reagovat
MCFC_8

Ja budem brat iba plny pocet...Sunderland sme dali, Leicester a Spurs...doma musime take zapasy vyhravat a s Newcastlom sa nam dlhodobo dari...je to sebavedome ale myslim ze 12 bodov by sa z tychto zapasov malo uhrat

Reagovat
vanGomm

Do konce ligy budou ztráty u všech týmů to je jasné.Ovšem ento zápas je velice důležitý.Jak říkám jde o klíčové utkání a vítěz s největší pravděpodobností vyhraje ligu.Pokud vyhrají domácí,tak vzhedem k jejich síle už to nepustí.Pokud by vyhrál Leicester pak by tu propast ostatní velice těžko dotahovali.Při remíze je samozřejmě v boji o titul vše otevřené.Věřím,že Manch.City vyhraje.Tip tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Wilfried Bony, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Samir Nasri and Jesus Navas are all out of the Premier League game at the Etihad Stadium. Za chvili nepostavime 11 hracu Acka

Reagovat
MCFC_8

Ten Bony ma stve ale je tam Kelechi Kompany uz trenuje, Kevin zacal rehabilitovat, Navas-hamstring, pocitam ze na zapas so sliepkami bude fit, Mangala ktovie dokedy, Pelle nekonkretizoval a Samir po repre prestavke v marci by mal byt spat

Reagovat
smazaný uživatel

Ta marodka je úplně hrozivá ale jestli i přesto vyhrajou, tak ukážou svojí kvalitu

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
Ketchup

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na Ostrovech vypukla vzteklina. Nakazí "Lišky" i šejky z Manchesteru?

tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pane na nebi, dej ať Pepek s příchodem vyobcuje Demichelise, Kolarova a jim podobný případy s vytříbenou technikou na úrovni kulhajícího koně s jedním okem ...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas těch adeptů je tam více, ale Demi je mezi prvními

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, právě jsem to vypnul od začátku samá školácká chyba, kterou oni trestají. Titul si nezasoužíme tyhle výkony jsou odpad.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Po prvni pulce to vypadalo jeste nadejne ale potom si Leicester zatrenoval s modryma hadrovyma panakama

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

FOX

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Assassin11

ach ten pellegrini je katastrofa, s takým klubom a s takými hráčmi hrat furt na 1 útok je otras až ked prehrávajú tam pošle dalšieho útočníka, ten istý scénar stále dookola, aj tých hráčov by som odtial vyhádzal čo na to nemajú, nech už ide preč pelegrini a nech si zoberie aj demichelisa zase so sebou, už nemajú čo dať tomuto klubu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele