8. kolo
18.10.2014 13:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Čtyři góly pro Agüera, čtyři penalty od Mosse. Na Etihadu se strhla velká show

Šest pět čtyři. Tottenham se pomalu lepší, ale pořád z kopaček fotbalistů Manchesteru City inkasuje jednoduše příliš často. Tedy fotbalistů - v tomhle případě fotbalisty jednoho jediného, a sice fenomenálního Kuna Agüera. Tomu na druhou stranu notně pomohly tři penaltové příležitosti, z nichž si ještě jednu dovolil promarnit...

Takhle bláznivých zápasů Premier League do roka vážně moc není, a konkrétně duel Manchesteru City s Tottenhamem se ani s ničím moc nezdržoval - ke zběsilému tempu nasadil prakticky okamžitě.

Již po pár vteřinách Ryan Mason profrčel kolem nečinně přihlížejících Lamparda s Clichym a zničehonic se po výzvě Soldada ocitl sám před Hartem. Ten jej nicméně vychytal bystrým zákrokem levou nohou, a proti příští Eriksenově prudké křižné ráně už pro jistotu nemusel zasahovat vůbec.

Odpověď Manchesteru City již byla z řad kvalitnějších. Nejprve to byl ještě ofsajd, co zmařilo akci Silvy s Ag§uerem, pak ale ve 13. minutě stačil druhému jmenovanému pouhý kousek prostoru k úkroku doprava, delší švih pravou nohou - a Lloris neměl šanci včas doskočit na vzdálenější tyč.

Zde se ještě nicméně Tottenham zmohl na gólovou reakci. Neuběhly ani tři minuty a Mason zaskočil Fernanda agresivním napadáním vysoko v poli, aby si již následně duo Soldado-Eriksen proti dvěma obráncům ManCity vědělo rady zcela samo. Španělský forvard předal míč doprava a Eriksen tvrdou ranou procedil míč skrz Harta.

Ani tím však neuspořádaná úvodní dvacetiminutovka nekončila a diváci se brzy těšili z dalšího gólu. Tentokrát nejprve Lamela odevzdal míč, pak v pokutovém území příliš natěsno dorážel na Lamparda a jeho vychytralý skok ústil v suverénní Agüerovu penaltu i brzké skóre 2:1.

Na Etihad Stadium se v první půli stále něco dělo, a to i když měly další branky přijít na řadu teprve po přestávce. Takhle se "alespoň" ve 27. minutě zranil Lampard, aby záhy Agüero po nekontrolovaném Kaboulově skluzu na Silvu zahodil pokutový kop.

A argentinskému útočníkovi časný hattrick očividně nebyl přán - hned poté totiž sice v souboji 1 na 1 svého strážce výtečně oklamal, pak ale z těžšího úhlu zakončoval přímo do Llorise. Na opačném konci hřiště se pro změnu hlásil o slovo aktivní Eriksen, ten však v rozhodující chvíli zapomněl pálit levou nohou a Lamelova koncovka již byla zablokována Kompanym. Navazující Masonovu střelu potom pro změnu zlikvidoval brankář Hart.

Druhý poločas už nezačal tak zhurta jako ten první, zato se ovšem vesměs celý odehrával v režii Manchesteru City, respektive Agüera. Ten se okamžitě po změně stran odhodlal k zákeřnému přízemnímu pokusu ze střední vzdálenosti, aby pak nedoklouzal včas za Silvovým polocentrem polostřelou.

Následovalo menší intermezzo v podání Soldada - který si sám doslova vymodlil penaltu, aby si později vylámal zuby na skvělém Hartovi - a jakmile se penaltový puntík ocitl v centru pozornosti ještě jednou a naposledy, byl z toho konečně hattrick pro Agüera. Tentokrát už i v kombinaci s červenou kartou pro Fazia, který nestíhal z druhé vlny nabíhajícího Argentince a pomohl si jeho přespříliš okatým zatažením Argentince za ruku.

Sám Agüero pak tedy dosáhl již svého třetího hattricku v bleděmodrém dresu a ani tehdy, věřte nebo ne, neměl dost. Hned v 75. minutě si ještě jednou zaběhl za obranu Spurs, oklamal právě vystřídavšího Vertonghena a levačkou zamířil na zadní tyč, jako by šlo o nejsnazší myslitelnou aktivitu.

Po Džekovi (srpen 2011) se tak proti Tottenhamu opět zvládl jeden jediný střelec prosadit rovnou čtyřikrát; a tak nebylo divu, že závěrečné minuty už byly v podání Tottenhamu hlavně o čekání na smilování - na závěrečný hvizd. A ten ještě poměrně dlouho nepřicházel; však třeba Milner stihl úplně ke konci po krásném Jovetićově přiťuknutí patou natrefit na tyč...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tuxedo

2:3

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
MCFC_8

Na slepice to vieme...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 City vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že chelsea bude nejspíš na cp bodovat, tak 3 body jsou víc než povinností.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký Spurs letos hrají poměrně dobře ,ale snad to zvládneme 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Moc dobrej zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele