37. kolo
16.05.2015 18:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Crystal Palace 1:3

Gerrardova rozlučka s Anfield Road rozhodně nedopadla podle představ ikony Reds. Liverpool v domácím prostředí trochu překvapivě prohrál s Crystal Palace 1:3 a v posledním kole bude muset pro stoprocentní jistotu páté příčky porazit Stoke. Tři body pro Eagles, kteří sezónu dohrávají v klidném středu tabulky, zajistili Puncheon, Zaha a Murray.

Nejen na stadionu mistrovské Chelsea byla letos v Premier League k vidění čestná ulička - i dnes na Anfield Road se oba týmy i trojice rozhodčích seřadili před východem z kabin, aby vyjádřili úctu jednomu z nejlepších hráčů v historii Premier League Stevenu Gerrardovi, jenž za obrovského aplausu diváku vcházel na trávnik. V tu chvíli ještě netušil, že jeho derniéra na Anfiedl Road skončí porážkou.

Od začátku tomu ale nic nenapovídalo, svěřenci Brendana Rodgerse se totiž po opatrném úvodu ujali ve 26. minutě vedení. Martin Kelly jako by zapomněl, že již nenastupuje v dresu Reds a nepřesnou přihrávkou na kolegu ze stoperské dvojice Danna nabídl samostatný únik Lallanovi. Bývalý hráč Southamptonu touto příležitostí nepohrdl, za pomoci lehké teče překonal Hennesseyho a otevřel skóre.

V 33. minutě mohl vyrovnat Puncheon, Simon Mignolet však předvedl dobrý zákrok. Ovšem o deset minut později už z tohoto souboj vyšel lépe Jason Puncheon - přímý kop z osmnácti metrů zakroutil osmadvacetiletý křídelník do levé šibenice, čímž překvapil belgického brankáře, který očekával střelu přes zeď a za Puncheonovým projektilem se jen tak ohlédl.

Hosté byli od této chvíle mnohem nebezpečnější - dobrou šanci nevyužil Lee Čung-Jong, příliš ho to ale mrzet nemuselo. Po hodině hry totiž Pardewova družina dokonal obrat. Bolasie ho prohnal po pravém křídle, na zadní tyči našel zcela volného Wilfrieda Zahu a ten neměl problém dopravit míč do odkryté svatyně. Dvaadvacetiletý Zaha přitom teprve před několika desítkami vteřin na trávníku nahradil Lee Čong-Jonga.

Odpovědět mohl záhy Gerrard, jenomže Wayne Hennessey, jenž pro dnešní zápas mezi třemi tyčemi nahradil obvyklou jedničku Speroniho, jeho pokus chytil. Na druhé straně se blýskl brilantní individuální akcí aktivní Yannick Bolasie, jenom škoda, že jeho sólo zakončil pouze střelou do břevna.

Liverpool se k žádnému závěrečnému tlaku nedostal, navíc ještě potřetí inkasoval. Zahu ještě před hranicí velkého vápna fauloval Lucas Leiva, sudí Jonathan Moss přesto celkem bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Alan Pardew si v tu chvíli musel mnout ruce, jakéže to střídání se mu povedlo - navíc se k nařízené penaltě postavil další střídající hráč, Glenn Murray, a i když Mignolet jeho ránu vyrazil, zkušený forward dokázal míč doklepnout do sítě.

Steven Gerrard tak své působení v klubu svého srdce zakončil neslavně - porážkou. Navzdory tomu ho čekala dojemná rozlučka s místními příznivci. "Jsem naprosto zničený. Už nikdy nebudu hrát před těmito fanoušky," prohlásil s dcerou v náručí. Načež následně poděkoval všem současným i bývalým spoluhráčům i trenéru, zvláště pak Gérard Houllierovi, který mu dal první šanci v dresu Reds.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Crystal

Reagovat
REPLIKATOR

cukr

Reagovat
REPLIKATOR

Rodgers

Reagovat
smazaný uživatel

díky, za posrání tiketu čůráci, doufám že nebudete ani v Evropský lize mrdky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele