38. kolo
11.05.2014 16:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool je stogólový, ale taky pouze stříbrný

Liverpool si nakonec svou finální úlohu splnil, ani výhra nad dvojnásobně oslabeným Newcastlem mu však k radosti stačit nebude. Manchester City byl rovněž bezchybný, a tak slepené branky Aggera se Sturridgem nakonec nenašly jiné uplatnění, než že Reds posloužily k překlenutí magické 100gólové hranice...

Brendan Rodgers před výkopem napovídal, že by na to jeho Liverpool mohl doma proti Newcastlu takříkajíc vlétnout; místo toho ale diváci na Anfieldu přihlíželi poněkud ustrašenému vstupu jeho oveček. V páté minutě ostatně Ameobi hlavičkoval mimo a ničemu nepomáhalo ani pětiobráncové schéma, které si Alan Pardew zřejmě speciálně pro tento duel připravil.

Zajímavé věci se takto začaly dít až s příchodem 18. minuty, kdy Suárez po faulu na vlastní osobu až příliš rychle rozehrál následný přímý kop, a třebaže Krula doopravdy nachytal na švestkách, legitimní nárok na gólovou radost neměl. Naopak Straky ho již za pouhé dvě minuty měly. Gouffran se totiž proběhl po levé straně, odcentroval a Škrtel jej na přední tyči velmi ochotně vyslyšel - 0:1, hodně nešťastná situace pro domácí.

Liverpoolské odpovědi byly minimálně do přestávky - mírně řečeno - neškodné. Suárezův pokus byl zablokován, Agger hlavičkoval přímo do Krula a Sturridge ve 40. minutě v evidentní tutovce po centru Hendersona ani netrefil zařízení.

Reds si tak na vlastní zářez museli počkat až do té doby, než Kompany na Etihad Stadium zvýšil 2:0 a učinil tak veškeré liverpoolské snahy v praxi zbytečnými. Tak jako tak se nicméně Aggerův zásah po Gerrardově přímém kopu z 63. minuty počítal - liverpoolští přeci jen poprvé ve své dlouhé historii a jako teprve třetí tým v dějinách Premier League pokořili stogólovou hranici.

Jenže veškerý další vývoj už skutečně postrádal vyšší princip. Domácí tedy klidně po dvou minutách mohli vsítit takřka identický gól, jen tentokrát se zakončovatelem ve Sturridgeovi, a o pár sekund později se navíc těšit z bizarní červené karty pro loučícího se Ameobiho... ale to už zkrátka pranic neřešilo. Proto už ani nebylo potřeba se v 84. minutě vztekat nad další, tentokrát Sterlingovým neuznaným gólem (z ofsajdu).

Úplně závěrečný moment zápasu pak byl opět zvláštního ražení, když byl Dummett vyloučen pro změnu za hloupou dohru vlastního faulu na Suáreze. To už ale rovněž Pardew seděl na lavičce leda tak s výrazem někoho, komu už je všechno naprosto ukradené...

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

5-0 protože je NU z formy

Reagovat
smazaný uživatel

12:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

a co z toho...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
M1ck0

4:0

Reagovat
NuFc23

8:0 / 0:8

Reagovat
diastan

2:1 ..druhé místo Live asi už nějak ukope

Reagovat
Melda

Reagovat
REPLIKATOR

Vyhrajem, ale druhý nebo třetí místo - to už je fuck...

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
Adhol

Ať to kluci ukončí ve velkým stylu a překonají ten rekord Chelsea v počtu vstřelených branek za sezónu. Tip: 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele