15. kolo
01.12.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Southampton FC 1:0

Byly to nervy, ale Liverpool nakonec dokázal tápajícího nováčka ze Southamptonu porazit 1:0 a ukořistit tak teprve třetí domácí výhru v sezoně. Tři body zajistil domácím sváteční střelec Daniel Agger.

Reds měli více ze hry a vytvořili si větší množství šancí, jenže hostující brána jako by byla zakletá - Jonjo Shelvey trefil tyč, Suárezův přímý kop se odrazil od břevna. Agger svůj tým vysvobodil až dvě minuty před pauzou, když hlavou proměnit Johnsonův centr.

Hrozil však i Southampton - zejména Rickie Lambert byl hodně aktivní a dvakrát málem i úspěšný, jenže ani jedna z jeho nepříjemných dalekonosných střel se mezi tři tyče nevlezla. Celkově se však dá říct, že si Liverpool, ačkoliv vyhrál tím nejtěsnějším rozdílem, výsledek plně zasloužil a zápas se odehrával v jeho režii. Svůj podíl hrálo i hostující útočné trio Ramirez, Lallana, Puncheon, které bylo narozdíl od Lamberta prakticky neviditelné.

Southampton zahrozil jako první vzpomínanou Lambertovou ránou z 25 metrů; domácí odpověděli Johnsonem, který po Suárezově přiťuknutí nepřesně střílel k bližší tyči. Johnson vůbec odehrál velmi dobrý zápas a jeho pravá strana byla trvalým zdrojem nebezpečí.

Hru Liverpoolu organizoval stále nepostradatelný Gerrard, který neúnavně rozdával přihrávky a prezentoval se i nebezpečnou střelou z 15 metrů, kterou musel odvracet Morgan Schneiderlin. Byl to právě Gerrard, kdo nabil na střelu Shelveyovi (který následně trefil tyč).

Liverpool tlačil stále více a Suárez se díky špatně postavenému José Fontemu dostal k dlouhému míči od gólmana Reiny, ale hostující brankář Paulo Gazzaniga situaci vyřešil skvělým zákrokem. Uruguayský reprezentant poté trefil břevno z přímého kopu; to už byla domácí frustrace takřka hmatatelná. Naštěstí pro Reds se ještě před přestávkou prosadili centrující Johnson a hlavičkující Agger - 1:0.

Lambert poté prověřil Reinu halfvolejem téměř z půlky hřiště, a to bylo ze strany Southamptonu vlastně vše; na druhé straně naopak dvakrát zahrozil José Enrique, který nejprve pálil mimo a následně donutil Gazzanigu k dobrému zákroku. Neprosadil se už ani Suárez, a tak musel Liverpoolu k vítězství stačit jediný gól.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Honda

2:0

Reagovat
EL Gringo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
Milhaus92

nezlobil bych se

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň, že jsme dali ten jeden gól. Naše hra byla výborná, bohužel neumíme dávat góly. Luis se zas trápí v koncovce..

Reagovat
smazaný uživatel

Luis teď bude stát za karty tak se ukáže jak na tom sme

Reagovat
smazaný uživatel

No jsem zvědavej, kdo nastoupí místo něj do útoku.. Tipuju jeden z trojice Assaidi, Morgan, Yesil..

Reagovat
Hai

jonjo tam pujde na hrot muj tip

Reagovat
EL Gringo

alebo Pacheco

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.trilulilu.ro/video-sport/liverpool-vs-southampton-1-0-motd

Liverpool zahrál výborně, ale jsou to šmatláci, prostě nedokážou dávat góly, takže jsou tam kde jsou. Snad tu smůlu jednou zlomí a pak třeba budou hrát i o titul. Otázkou je jesli se na to tahouni týmu do té doby nevykašlou a nepůjdou jinam.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele