10. kolo
04.11.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Suárez řádil, Liverpoolu však stačil zachránit jen bod

Liverpool si asi zasloužil tři body, ale ze souboje s Newcastlem si odváží jen jeden. Hlavní postavou utkání byl jednoznačně Luis Suárez, který dělal, co mohl, aby svému celku pomohl k vítězství. Nakonec v gól proměnil jen jednu situaci a Cabayeho branka ze závěru prvního poločasu tak stačila Magpies na bod.

Utkání začalo poměrně zostra, v pěkné atmosféře už po třech minutách zahrozili domácí, střílený centr Gerrarda z přímého kopu však Krul vyboxoval. Na konci druhé desetiminutovky poprvé zahrozil Suárez, který nejprve sám vybojoval přímý kop a pak z něj poslal míč na bránu - bohužel pro domácí jen olízl boční síť. O minutku později to byl opět Suárez, kdo dostal dobrou kolmici od Susa a z úhlu donutil Krula k prvnímu většímu zákroku

Newcastle byl v prvním poločase pasivní, ale už jeho první příležitost skončila brankou. Hatem Ben Arfa si tři minuty před koncem úvodního dějství pohrál se dvěma obránci na boku šestnáctky, přenesl míč na druhou stranu vápna k Cabayemu a ten si poradil fantasticky. Po zpracování druhým dotekem napálil míč křížnou střelou na bránu a jeho projektil zastavila až síť - 0:1. Byl to zároveň první gól hráče Magpies na Anfieldu za posledních téměř osm let.

Druhá půle nabídla vzrušující okamžiky až krátce před šedesátou minutou. Suárez napřáhl ke střele z hranice vápna, jeho pokus na zadní tyč Krul konečky prstů vytáhl na roh. Za zhruba šedesát vteřin pak Uruguayec přihrál Sahinovi, jenž mířil na stejné místo, ale branku těsně minul.

Zhruba v půlce druhého poločasu Newcastle přišel o míč ve středu hřiště o míč, José Enrique nakopl míč vpřed na Suáreze a pak už to byla fotbalová báseň. Kontroverzní útočník geniálně zpracoval balon na rameno, v obrovské rychlosti obešel Krula a uklidil předmět sváru do branky - 1:1. Hlavní hrdina vyrovnávacího momentu se zaskvěl i o tři minuty později, když ve vápně obehrál Colocciniho, předložil mezi penaltu a malé vápně míč Shelveymu, jenže střídající záložník na něj nedosáhl ideálně a Krul tak slabou "střelu" mohl v klidu lapit.

Čtvrt hodiny před koncem byl Liverpool blízko otočení zápasu. Rychlý brejk rozběhl Suárez, přihrál ideálně volnému Sterlingovi, avšak mladičký křídelník se střelou příliš váhal a Steven Taylor jej skvělým blokem stačil zkřižovat. Anfield Road však hnala jasně lepší Liverpool za gólem a Reds svého soupeře tlačili. Akci Ben Arfy po chybě Enriqueho nakonec zachránil dobrým zákrokem Brad Jones, který zkrotil i střelu Sammy Ameobiho.

Akcie Liverpoolu výrazně zvýšil i moment z 84. minuty. Nervy na uzdě neudržel kapitán Newcastlu Fabrizio Coloccini, který ošklivě dohrál souboj s Luisem Suárezem a na nápovědu čárového byl poslán pod sprchy. Svěřenci Brendana Rodgerse nicméně přesilovku nevyužili, nejblíže brance byl dvakrát Jonjo Shelvey, který neuspěl ani se střelou z úhlu, ani s hlavičkou zblízka. Oba pokusy Tim Krul kryl a pojistil tak Strakám cenný bod. Tečovaný přímý kop Suáreze totiž podivuhodně orazítkoval jen břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

L'pool snad doma se Strakama ještě nikdy neprohrál, ale časy se mění ..tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Sterling - Papiss Cissé)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
NuFc23

neaky ten bodovy zisk by bol velmi fajn

Reagovat
smazaný uživatel

tak Liverpool vyhraje ale max o gol 2:1

Reagovat
FCSL

02 jako vždycky na Liverpoolu. @ 2,3 lahůdka.

Reagovat
smazaný uživatel

boha ty si dement tak se chlub tim ze ti to dvakrat po sobe nevyslo a ted zase

Reagovat
FCSL

Nevyšel mi akorád Reading. Jinak Arsenal, Stoke a Swansea Ty @ na domácí zápasy Liverpoolu jsou vtip. Dneska 1,55

Reagovat
smazaný uživatel

na Newcastle sme dycky umeli a kdyz s nema hrajem tak padaj goly... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Devil

Sterling mel mit redku taky!

Reagovat
FCSL

02 v suchym tričku

Reagovat
ian.rush

Nebylo by od věci udělat trošku pořádek v registracích na eufotbalu, sic se již nepamatuji jak je to oštetřené, zda i nějakým kódem z obrázku atp.

Každopádně promazat tyhle "autobotovské reklamy".

K článku/zápasu.... :

Suaréz je prostě dělo forward, ať si říká kdo chce, co chce. Jen škoda že těm mladíků kolem něj (Sterling, Suso, Shelvey) chybí zkušenosti a klid do zakončení. Potenciál a talent není všechno. Domácí zápasy se musí vyhrávat a Suárez to sám neukope. Klucí ať si hrají poháry a evropskou ligu, ale do takových matchů ...bych preferoval zkušenější sestavu a mladíky nasazoval až z lavičky za rozhodnutího stavu.

Liverpool má sice jen 11 bodů po dnešku, ale předváděná hra není zas až tak špatná, jen to chce trošku víc štěstíčka a zbavit se té smůly z loňské sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/livnew11mo-qrHhLbr7VUeeVJZe

Liverpool a QPR by si zasloužili titul Nemehla roku....Liverpool už by podruhé obhajovali , jink Suarez to udělal moc dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele