13. kolo
21.11.2009 13:45 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester City 2:2

Po úvodním mdlém poločasu padly ve druhém hned čtyři branky, kdy si oba týmy vyměnily vedení, aby si nakonec body rozdělily. Svým prvním gólem za Liverpool se může pyšnit slovenský rodák Škrtel‘. Svou chybou však nastartoval soupeře k obratu a jen rychlý gól Benayouna odvrátil další pohromu pro svěřence manažera Beníteze.

Hned v páté minutě mohl Škrtel‘ otevřít skóre, kdy po přímém kopu naskakoval na zadní tyči. Jenže skvělý Given na čáře čaroval a parádním zákrokem vytáhl míč těsně před brankovou čáru. Míč pak prošel celým malým vápnem, naštěstí pro hosty se k němu nikdo nedostal. Během akce se však zranil Agger a jen pár minut poté ho následoval i Babel, v prvních dvaceti minutách tak musel Benítez hned dvakrát střídat.

První poločas sice patřil pod nadvládu Reds, nicméně šance z úvodu utkání byla tou největší za první poločas. Obdobně si vedli i hosté, nejtěžší chvílí pro Reinu totiž byla situace, kdy musel vyrážet sklepnutí Barryho na Adebayora. Velkou zásluhu na čistém kontě Manchesteru měli samotní obránci, kteří schytali více střel, než samotný brankář. Nepříliš zajímavý poločas tak nepříjemně okořenilo pouze další zranění, které si vynutilo střídání kapitána Citizens Tourého.

Změna stran přinesla i změnu k lepšímu. Po pěti minutách si na přímý kop naběhl opět Škrtel‘, který strčil nohu před pasivního Adebayora a překvapený Given již nestačil reagovat. Po jednatřiceti ligových zápasech se tak slovenský obránce naplno radoval ze své první přesné trefy. Manchester tak konečně začal vykazovat určité ofenzivní choutky a bylo se na co koukat.

V 69. minutě tak mohlo přijít vyrovnání. Bellamy rozehrál rohový kop na nehlídaného Adebayora, který hlavičkou k zadní tyči nedal Reinovi šanci. Nejenže tak odčinil svou laxnost při inkasovaném gólu, oplatil navíc tíhu viny Škrtel’ovi, který přiběhl k útočníkovi hostů přespříliš pozdě.

Parádní obrat dokonal po sedmi minutách Ireland, který těžil z dobré práce Wrighta-Phillipse s Tevézem a dokonalou tečí k zadní tyči nedovolil domácímu brankáři ani dotek. Jenže sotva se režisér televizního přenosu vrátil ze záznamu do reality, mohl divák pozorovat radost na druhé straně.

Ngog špatně odcentroval, jenže míč tečoval obránce vedoucího celku tak nešťastně, že se dostal až za záda vybíhajícího Givena a dravý Benayoun tak v pádu mířil do prázdné branky. Okamžitě mohl reagovat Adebayor, který se ocitl sám před brankářem, pouze však za cenu sotva viditelného ofsajdu.

Poslední minuty pak nabízely pravé drama, další kouzla brankářů si však žádná nebezpečně vypadající akce nevyžádala. Manchester City tak je už pouze jediný zápas od vyrovnání rekordu v počtu remíz za sebou. Liverpool již potřetí ze sedmi domácích zápasů nedokázal vyhrát a čelo tabulky se výrazně vzdaluje.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pokud bude hrat nalevo Robinho,ve stredu ireland a na pravym beku richards misto toto kretena zabalety a nebude hrat gerrard,torres a benayoun ,taki bych veril tomu,ze citizens muzou vyhrat,ponevac Liverpool jsou totalni trosky posledni dobou..

Reagovat
smazaný uživatel

jinak doufam,ze bude takova sestava,jestli bude hrat opet ten ko*ot zabaleta ,tak uz me fakt mrdne.. given

Richards-Toure-Lescott-Bridge

Wright-Ireland-Barry-Robinho

Adebayor-Bellamy(Tevez)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domácích

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2 (Ngog- Barry, Tévez)

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by si měl pravdu, potřebujem vyhrát, ty remizy mě už lezou krkem. zejtra uvidíme, jak se s tím popasuje given, ten musí ještě teď nepříčetně nasranej ! se mu ani nedivím ! pokud to coach dobře poskládá a hráči za to vezmou, tak by 3 body mohly bejt. může se taky těžit z toho, že se reds moc nedaří. tak v so odpoledne u tv !

Reagovat
smazaný uživatel

livr se vzchopi-2-0

Reagovat
smazaný uživatel

musime vyhrat a verim tomu jelikoz live nema dobrou formu i kdyz my taky nic moc doufam ze kdyby nehral robinho tak na levo bude petrov a v utoku bellamy tevez i kdyz nevim jak je to momentalne se zranenima..citizens podme

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
vanGomm

+2,5

Reagovat
smazaný uživatel

mato konecne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele