3. kolo
24.08.2009 21:00 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Aston Villa 1:3

Neprůstřelná zeď jménem Brad Friedel pomohla rozbít osmiletou sérii bez výhry proti Liverpoolu. Dnes stálo veškeré štěstí na straně Aston Villy, nejdůležitější moment si však vybojovali hostující hráči sami, když minutu po gólu soupeře proměnili penaltu. Liverpool podruhé ze tří zápasů prohrál, Villans si připisují první letošní výhru.

Noční můra Villans z Vídně se mohla opakovat i v pondělí večer, kdy hlavička Benayouna skončila jen půl metru vedle tyče. V deváté minutě přišla více jak stoprocentní šance, kdy se míč v hloubi vápna stále odrážel ke trojici Torres - Benayoun - Gerrard, poslední jmenovaný nakonec konečně vystřelil do branky, ale ležící Friedel zázračně vyrazil nohou.

Chytrá kombinační hra u vápna uvolnila v další šanci opět Gerrarda, ten zpoza vápna branku přestřelil. Villans se snažili být aktivní, a i když si sami nedokázali vytvořit větší příležitost, zamezili na dlouhou dobu soupeři v zámku či alespoň jedné výraznější šanci.

Obrovskou smůlu si po 34 minutách vybral Lucas Leiva. Nejprve fauloval zhruba sedm metrů před vápnem. Přímý kop rozehrál Ashley Young a míč posadil přímo na hlavu právě Lucasovi, který překvapil Reinu natolik, že vždy vynikající brankář jen smutně hleděl, jak se začíná vlnit jeho síť.

Liverpool se samozřejmě okamžitě hnal za vyrovnáním, ve velké šanci se brzy objevil Torres, který procpal střelu ze stoje mezi obránci a Friedel reflexivním zákrokem vyrazil na rohový kop. Ve velmi dobré pozici se na druhé straně objevil Shorey, ale jeho slabá hlavička mířila přímo do náruče Reiny.

Nastavení pak hodně nelibě nesl Reina, který nevěřil, že byla Sidwellova střela tečována a za odkop si vysloužil žlutou kartu, kterou ještě okomentoval několika slovy. Tím se samozřejmě protáhlo avizované nastavení, což si nechtěl nechat líbit manažer Benítez, který vyčinil čtvrtému sudímu. Rohový kop pak rozehrál Young, na přední tyč si seběhl stoper Davies a hlavičkou pod břevno zmrazil fanoušky Reds. Naopak Benitez dával najevo své ještě větší rozohnění čtvrtému rozhodčímu.

Dvě minuty po začátku druhé půle vytvořil dobrou pozici Johnson pro Gerrarda, jehož střelu parádně vyrazil Friedel. Obrovský zámek pak vytvořili hráči Reds, do vápna Aston Villy létal jeden centr za druhým. Jeden z nejnebezpečnějších měl na svědomí Gerrard, se kterým si tísněn Kuytem musel skvěle poradit opět Friedel. Ten si poradil i s hlavičkou blonďatého Nizozemce.

A i v další hlavičkové gólovce se ocitl Kuyt, tentokrát rozezvučel tyč. Z následného brejku pak mohl pustit ledové vodopády Reo-Coker, kterému chyběly jen centimetry, aby zasáhl povedený centr Agbonlahora. I když sudí Atkinson většinou sporné situace pískal ve prospěch domácích, v 66. minutě však byl Torres rukou atakován ve vápně od Daviese a píšťalka zůstala němá.

Za tři minuty se pokoušel svou typickou tvrdou ranou skórovat zpoza vápna Gerrard, ztroskotal na pozorném brankáři. Přesná trefa už byla na spadnutí a Anfield Road se rozjásal osmnáct minut před koncem. Insua naběhl až k malému vápnu, pak naslepo nahrál přes celou branku Torresovi, a ten měl před sebou odkrytou branku.

Poté se však stalo něco nevídaného. Aston Villa zkusila rychlý atak, míč od lajny vyvezl Milner, nahrál Reo-Cokerovi, ten si vběhl do vápna a donutil Gerrarda faulovat. K penaltě se postavil Ashley Young a svým prvním gólem v sezóně poslal Reinu na druhou stranu.

Poté se Reds samozřejmě uchýlili k ještě většímu tlaku a Villa byla nucena bránit na minimálně sto procent. Hodně blízko měl ke gólu Kuyt, který si naběhl na přesný pas Insui, ale vzdálenější tyč minul. Friedel pak musel vytasit další kouzla proti hlavičce Torrese. Liverpool se musel sklonit, po 31 zápasech byl Anfield Road dobyt.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aston Villa hrála s Wiganem hodně špatně. Live na Tottenhamu také nic moc, ale v druhém kole se už probudil, takže favorit je jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 pro liverpul

Reagovat
smazaný uživatel

snad to zvládnou kluci, 2:0, Riera, Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

2.0 Torres a Gerrard

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

16:0 minimalne

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze aston villa tuto sezonu prekvapy, nie ako tym atakujuci top, ale tapajuci sa v dolnej casti (nieco ako tottenham min.sezonu) ...preto by som tento zapas tipol ako jasnu vyhru poolu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Devil

Mohla by Aston Villa prekvapit....

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villans to jsou spící šípkové růženky Snad se,ale ještě dnes neprobudí 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sleeping giant ... ocekavam bura.

Reagovat
Devil

Tak ty Ruzenky Live davaj celkem na prdel!

Reagovat
smazaný uživatel

setkym vam zavrely huby liverpool nehral nic torres gerrard lucas carrerger a ostatny uplne na pi.. zapas ale aston villa super zapas sice cely zapas branli ale podarilo sa im to a vezu si 3 body.... pool

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrál nic? Vždiť byl celou dobu lepší, jenom měl prostě smůlu.. Ale musíme se zvednout a vyhrávat..

Reagovat
Devil

Nadhera,jen skoda,ze se trefil Torres.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera VILLA !!!! LIverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle co Liver ted predvadi neni fotbal,co se jim talo? Takovyhle nastup do sezony mel ale i minuly rok Manutd. a jak dopadl? Hmm.. ja doufam ze se Liver zvedne musi verit Liverpool Fc 4ever

Reagovat
Špilmachr

Ty brďo

Reagovat
smazaný uživatel

live sa zdvihne a vyhra ligu verim tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Glory glory man united Loserpool muze soupat nohama

Reagovat
smazaný uživatel

Marshal22 - jeste jeden blbej kec a najdu si te osobne dkyz si fandis Mamut :D (misto Manutd) :D tak si jdi psat na jejich stranku jo? nu jinak ten tvuj mantinel :D pujde si do hajan 4. misto pro Mamut :D

Reagovat
smazaný uživatel

tyvoe myslíš že seš vtipnej?? nestává se často že by mě něco rozhodilo tak že bych sem musel psát ale jako tvůj příspěvek mě fakt dostal... a hodně dlouho sem neviděl že by někdo vysvětlovat tak ubohej "vtípek" z čehož usuzuju že ti je tak 13

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle je vtipny? ty jses hustej jako .. :D jen se smeju njn hraj si dal pis si dalsi vtipny pripominky ja pouze rikam pravdu a jestli ti ta pravda vadi tak jdi jinam no.. hadat se muze do nekonecna vid ja vim svy a jen pro zajimavost 13 mi fakt neni jestli tak mozna tobe okolo tech 14 :D ale tohle fakt ne dost jsi mi ubral tak pozor na pusu jo?

Reagovat
smazaný uživatel

jen se směješ? a řekni mi co ti příjde na united vtipnýho já se chci taky pobavit...

Reagovat
matZz

nevíte jak to vypadá s Youngem? Doufám že to zranění nebude vážny..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele