38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 3:1

Tottenham prohry Fulhamu nevyužil a v příštím roce si Evropskou ligu nezahraje. Nutně totiž dnes potřeboval zvítězit na půdě Liverpoolu, ten byl ovšem nad jeho síly a nakonec vyhrál 3:1.

Liverpool se nešetřil ani v tomto zápase a hned v úvodu jasně ukázal, že opět myslí na zisk tří bodů. Své střelecké choutky předvedl Steven Gerrard, který letos podával skvělé výkony a také poslední zápas sezóny si toužil okořenit přesným zásahem. Už ve druhé minutě se odhodlal k dalekonosné střele a míč nakonec otřel o horní síť brány.

Krátce na to vybojovali Reds rohový kop. Mascherano sice dokázal na hranici pokutového území najít Benayouna, tomu se ale zakončení nepovedlo podle představ. Předpokládal se vyrovnaný souboj, hráči Tottenham v úvodu zápasu ale vypadali zakřiknutě a do žádných šancí se nedostávali.

První přesnou střelu si Kohouti připsali až ve 22. minutě. Malé chyby v defenzívě Liverpoolu využil obránce Assou-Ekotto a nepříjemně zaměstnal Reinu. Španělský gólman sice míč letící do levého dolního rohu pouze vyrazil, ale nikdo v blízkosti jej nedokázal dorazit. V 31. minutě přišel první gól. Kuijt dokázal najít centrem z pravé strany kanonýra Torrese, který už nezaváhal a vstřelil svůj padesátý gól za Liverpool.

Na začátku druhého dějství mohl Liverpool své vedení navýšit a v podstatě tak pohřbít naděje Tottenhamu na vítězství. Gerrard dokázal skvěle najít Torrese, který se objevil v zajímavé příležitosti, ale obránce Ledley King včas zasáhl a španělského kanonýra zakončit nenechal. To Tottenham byl naprosto marný a vstřelený gól by se v jeho případě rovnal asi velkému překvapení.

I přesto si ale v 58. minutě vypracoval zajímavou příležitost. Modrič vybojoval přímý kop na zajímavé pozici, jeho exekuce se ujal mladík Bale a Reinu pořádně zaměstnal. Liverpoolská jednička ale vytáhla parádní zákrok a míč do brány nepustila. V 64. minutě se podruhé v utkání prosadil Liverpool. Na bránu Gomese vyslal střelu Dirk Kuijt a za přispění obránce Alana Huttona se dokázal prosadit.

Domácí fotbalisté ale ani po druhém gólu nepřestali hrát a stále byli velmi nebezpeční. Navýšit vedení se pokoušel nejprve Gerrard a zanedlouho také Xabi Alonso, jenže jejich střely se s úspěchem nesetkaly. Menší zdramatizování přišlo v 77. minutě. Bývalý hráč Liverpoolu Robbie Keane vyzrál na ofsajdovou past a překonal Reinu. To bylo ze strany Tottenhamu ale vše, naopak Benayoun stanovil konečné skóre na 3:1 pro domácí.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

leverpool vyhraje jasne 4-1 goly( gerrard 1x, torres 2x,aurelio 1x)

Reagovat
smazaný uživatel

nehněvaj sa 1:2 pro tottenham

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra 1:0 pro tottenham gol da defoe

Reagovat
smazaný uživatel

A už neplatí to pravidlo, ktoré by posunulo Spurs do EL, kedže prehrali vo finále pohára?!

Reagovat
smazaný uživatel

takove pravidlo u Carling Cupu neni.. tam pripada to misto nejlepe umistenemu tymu v lize, a proto Fulham bude EL hrat a Tottenham ne... Porazenemu finalistovi to misto v pripade, ze vyhraje tym, kterej ma evropu jistou z ligy, pripada v FA cupu.. to uz se tu ale resilo tisickrat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele