6. kolo
21.09.2003 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Arsenal FC 0:0

Velmi očekávané utkání kola mezi vedoucí dvojicí muselo všechny fanoušky zklamat, především pak v závěru, kdy emoce přerostly únosnou mez. Hosté se museli obejít bez obránce Sola Campbella, jemuž pár dní před zápasem zemřel otec, navíc měli stále na paměti středeční domácí výbuch s Interem Milán. Největší nebezpečí pro Arsenal znamenal Cristiano Ronaldo, který nastoupil na pravém kraji zálohy. Domácí United měli více ze hry a vytvářeli si více šancí, hosté však pozorně bránili a když neubránili, měl van Nistelrooy nepřesnou mušku nebo situaci zachránil brankář Jens Lehmann. Tim Howard v brance United se za první poločas obával jen jednou, když Ashley Cole mířil těsně vedle.

Krátce po změně stran se hosté dožadovali penalty po zákroku na Ljungberga, ale rozhodčí je nevyslyšel a United opět zvýšili tempo. Proti Lehmannovi opět neuspěl van Nistelrooy a jak se blížil konec utkání, zvyšovala se nervozita na obou stranách. Již po několikáté ukázali své špatné nervy hráči Arsenalu, tentokrát Patrick Vieira, který byl vyloučen za dvě žluté karty, které dostal v rozmezí tří minut. V nastaveném čase měli domácí svou největší šanci na stržení výsledku na svou stranu, když rozhodčí nařídil spornou penaltu po zákroku Martina Keowna na střídajícího Diaga Forlána. Hosté vehementně protestovali, nakonec si však mohli oddychnout – Ruud van Nistelrooy totiž pokutový kop napálil do břevna, neuspěl již potřetí v této sezóně.

Co však následovalo, to už nemělo s fotbalem pranic společného. Fotbalisté Arsenalu, včetně faulujícího Keowna, se nizozemskému útočníkovi, který neuspěl s penaltou, vysmáli přímo do očí. Někteří hráči se následně málem poprali, ostrá výměna názorů probíhala i při cestě do kabin. Nic to však již nezměnilo na remíze 0:0, se kterou by měli být vzhledem k vývoji zápasu spokojení především hráči Arsenalu. Zůstávají tak neporaženi a stále, i když těsně, vedou tabulku Premier League. Manchester je o skóre třetí za Chelsea, ta má však zápas k dobru a když by jej vyhrála, posunula by se do čela.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*sleepy,icq-224712404

To co předvedli Arsenal, tak by si zasloužili odepsat tak 6 bodů!!!

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Jardin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele